Ova tema mi se više čini kao ispucavanje frustracija prema popularnim filmovima nego najgori/najrazočaravajući filmovi.
Najgorih filmova imaš na stotine.
To su ti pretežno filmovi čija ocjena ne prelazi 5.0 na IMDB-u.
Ova tema mi više zvuči kao lista filmova u koje je uložen pun qrac novca, glume, talenta, vremena, a ispao je čisti prosjek.
I takvi filmovi zaslužuju kritiku, a ne oni čija je sudbina već osuđena na kritike i slabe ocjene na IMDBu, zbog jednostavno slabe produkcije, budžeta i amaterskog pristupa.
Trenutno se ne mogu Bog zna sjetiti niti jednog filma koji me bacio u depresiju, ali ću eto navesti film koji sam gledao sinoć.
Transformers: The Last Knight Obrazloženje sam dao u temi za filmove, tako da se ne bi ponavljao opet.
ArrivalFilm koji me NI PO ČEMU nije impresionirao, i koji uopšte ne zaslužuje status kakav je dobio u Svijetu kinematografske umjetnosti.
Zapravo nije on toliko ni loš, koliko su ga pojedinci bespotrebno nahajpali, pa je razočaravajući okus u ustima bio dosta gorak, upravo zbog toga.
Terminator GenisysVeć od posljednjih par dijelova bilo je naznake da serijal ide u pogrešnog i isforsanom smislu, ali ovaj dio je bio šlag na tortu što se razočarenja tiče.
Batman v Superman: Dawn of JusticeBrate, za takav film i takvu tematsku veličinu, potrudiš se maksimalno da publici doneseš spektakt u svakom pogledu.
Ovaj film nema ništa od toga, čak ni fantastični Jesse Eisenberg nije mogao izvući prosjek i razočarenje.
To je zasad to, ako se sjetim još nečega, zasigurno ću podijeliti.