Žanr: FPS
Datum izlaska: Early Access dostupan na PC-u od ožujka 2017., krajem 2017. na X1
Platforme: PC, X1, PS4 nije potvrđen, ali ni isključen
Dev: Bluehole Studios
Publisheri: Bluehold Studios, Microsoft za X1 verziju

PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) is a multiplayer online battle royale video game developed and published by Bluehole. The game is based on previous mods that were developed by Brendan "PlayerUnknown" Greene for other games using the 2000 film Battle Royale for inspiration, and expanded into a standalone game under Greene's creative direction. In the game, up to one hundred players parachute onto an island and scavenge for weapons and equipment to kill others while avoiding getting killed themselves. The available safe area of the game's world decreases in size over a match, directing surviving players into tighter areas and forcing encounters. The last player or team standing wins the round.
Izvor

Do sada najprodavanija igra 2017. godine, PUBG je pravi indie fenomen. Nedavno je skinula Dota 2 sa trona najigranije igre na Steamu i održan je Gamescom Invitational na kojem je prize pool bio $350 000.

https://www.youtube.com/watch?v=ODWCbu_cuqk

Playerunknown's Battlegrounds je Battle Royale tip igre u kojoj stotinu igraca na pocetku svakog meca iskace iz aviona na golemi otok gdje svako za sebe treba pretrazivati tamosnje kuce,naselja,gradove,tvornice i ustanove kako bi sto prije pronasli opremu i oruzje i ubili svu konkurenciju.Jer od 100 igraca - samo je jedan ultimativni pobjednik.
Mapa je velicine 8x8km i potpuno je pristupacna na svim djelovima.Za lakse kretanje po mapi tu su i vozila koja su cesto od bitnog znacaja ovisno o tome dali se radi samo o transportu kako bi igrac cim prije pronasao opremu i oruzje ili o spasavanju zive glave jednom kada se safe zona pokaze na određenom mjestu a vi se nalazite poprilicno daleko u tome trenutku.

Kako bi prisililo igrace na borbu i konflikte,u određenim vremenskim intervalima na mapi se nasumicno pojavljuje safe zona.To je krug koji oznacava trenutni igrivi dio mape i koji se postepeno samnjuje i pomice svoju lokaciju prema tome kako runda odmice kraju.Igraci uhvaceni izvan safe zone gube "healthe" a "damage" se povecava također kako runda odmice kraju.Kako je igra trenutno u "early access" fazi zasad je samo jedna mapa u igri ali to ne predstavlja nikakav problem jer svojom velicinom i razlicitim vremenskim uvjetima igracima nudi puno raznolikosti.

Pogled na mapu:

Pravocrtne linije u kojima avion na pocetku svake runde nadlijece mapu i daje igracima izbor svoje skok lokacije su uvijek razlicite i random.Isto tako kada se nađete na zemlji tokom igranja postoje avioni koji random prolaze i bacaju supply boxeve koji donose dobar loot ali to ujedno znaci i opasnost jer privlaci druge igrace pa je borba neizbjezna.Osim neprijatelja,izbivanja iz safe zone,igracu također zaprijetiti mogu i crvene zone.To je mali radijus oznacen crvenom bojom koji oznacava nasumicno bombardiranje i u tome trenutku nije se dobro naci unutar njega usred neke poljane ili livade.

Sve te stvari na tako velikoj otvorenoj mapi tjeraju igrace na potpunu opreznost,razmisljanje,taktiku i drze vas u napetosti.Prvih desetak minuta svake runde vecinom su mirni i svako gleda svoja posla trudeci se lootat dobru opremu i oruzje.Naravno,svatko ima i mogucnost izbora da odmah nakon skoka golim sakama napadne prvog koji dotakne tlo nogama ali rizik je velik i niko ne zeli zavrsiti rundu da od 100 igraca na mapi bude prvi sonjo koji je zaginuo.

Igra nudi 3 moda za igranje-solo,duo i squad.Dakle mozete sami za sebe protiv 99 ostalih,mozete u paru i mozete kao squad od 4 igraca.Svaki je poseban i nudi zabavu a izbor je na vama i po onome sta vise preferirate.Isto tako mozete birati igranje iz treceg lica koje uvijek nudi aim down sight i iskljucivo iz prvog lica.Sta god izabrali,u sta god se upustili zabava je zagarantirana.Moje iskustvo sa ovom igrom krece od prije neki dan.Jucer sam krenuo igrati u 11h ujutro i zavrsio poslije ponoci u 1h.Na momente je igra sve u jednom-i ghost recon wildlands,R6 siege,battlefield,metal gear solid.Zabavna svakako,preporuka svakako i sada je samo na developerima da je ispoliraju i izbace kao gotov proizvod.

Fuck nisam vidio ni znao uopce.Ja sam stavio u multiplatform jer izlazi za xbox i izjasnili su se da u planu imaju i za ps4

Haha, bilo je u multiplatformu, ja sam te preduhitrio par dana prije.
Ali odličan post, super što je odmah drugi u temi.  :)

Nisam još igrao, ali me interesira. Volio bih da to izoptimiziraju i ispeglaju do izlaska i da stave neko fizičko izdanje za PC.

Tko jos igra?

Marks, jesi pobjedio koju? Kako se igra u timovima? Sto kad vas ostane trojica iz tima na kraju, jeste li svi troje pobjednici, ili morate onda medjusobno se poubijat?

Jucer pobjedio odmah drugu odigranu u zivotu Snimljena je pa cu stavit na youtube.Sa timovima se igra dok ne ostane jedan tim kao pobjednik.Svi u timu su pobjednici.Bio sam npr. ja poginuo i trojica mojih su ostali zivi do kraja i ta pobjeda se pise i meni.Igra je meni cudo.

Evo je jedna runda di smo drugi zavrsili i ja zadnji ziv ostao.
Na 5 prvi kontakt,na 20min drugi pa sve do kraja zapravo! A na 27 rage od kolege jer mu je nestalo interneta.Da je ostao samnom bio bi chicken dinner 99%

http://www.youtube.com/watch?v=Xi67Cg9FPZA&

Dobra partija! Za prvi put odlicno!

AHAHAHAHAHHAAHHAAHAH!! Jos se smijem kako je Suvy porazbijao tipkovnicu kad je nestalo neta! 

Ja sam oplako !! A da je ostao samnom pobjedili bi garant jer je imao Kar sniper i imali smo poziciju

mislim da sam ja jedini koji ne igra ovu igru, vidim svi na steamu to pice

Moja friend lista također.Nevjerojatno je kako kada uđes u igru matchmaking traje 5 sekundi.U sigeu npr cekam 5minuta da nađe 5vs5 a ovdje nađe server napunjen sa 100 igraca svaki put u bilo koje doba.I ovo je mozda jedina igra za koju znam da kada te konekcija ili neki crash izjebe,mozes se vratit na server i nastavit gdje si bio,osim ako te neko ne ubije naravno.

Znači, ko neka shema Hunger gamesa :)

Kad igraš s nekim, nemreš ga oživit?

Kaj kad pogineš? Izlaziš iz meča pa odmah u drugi, ili se ostaje gledat kak drugi igraju?

Da, battleroyal naslov.

Mozes ga ozivjet samo kada je tesko ranjen, onda se jos uvijek mozes pomalo micati, ali kada pogines to je to. Mozes samo gledat partiju do kraja, odnosno do trenutka kada je netko iz tvog tima ziv, ako igras timski.

Postoji knock out..isto ko u sigeu kad te neko downa.Tad te neko moze podignut prije nego iskrvaris.A ako poginem ostanem gledat ekipu jer ako oni pobjede to je i moja pobjeda.

Ovakve Battle Royale igre me sve vise interesiraju i stvarno bih htio probat ovako nesto.
Ali sve ovo i dokazuje koliko je Ubisoft zaostala firma. Nedavno je na nekom dobrotvornom eventu na Twitchu koji je gledalo tisuce i tisuce ljudi igran Survival mod iz Divisiona koji je slican ovome. I ljudi su bili odusevljeni njime. Ocito je da je ovakav tip igre sve popularniji i umjesto da Ubisoft to iskoristi i jos malo produbi Survival, oni nece nista s njim raditi. A ima potencijala biti 10 puta bolji od PUBG ili King of The Kill posto ima jos dosta dodatnih elemenata. Nevjerojatno kakve budale.

Ubisoft nije firma, to je reciklazno postrojenje. Necu ni pomisljat sto bi bilo s njihovim serverima kada bi imali 100 igraca na jednoj mapi. Uglavnom smijeh od kompanije, ali i od njihovih igara.

Jedina mana ove igre je šta partije predugo traju i znaju bit dosadne ako igraš sam.

ovisi kako igras... Ako ces skocit bogu iza nogu pa trazit auto pa se vozit jos dalje onda je velika vjerojatnost da ce ti biti dosadno bez obzira koliko vas igra ali ako hoces skocit ko rambo di ima hrpa ljudi i ides bas na killove bude ludnica

Istina da.Ako ti sam zelis da ne bude dosadna onda nece ni biti jer kad iskaces iz aviona biras trenutak i gledas druge dok iskacu i ides za njima.Gledas padobrance oko sebe i na mjesta u koja idu.Barem ovdje u svakom trenutku sve se desava da ti nebude dosadno zbog safe zone koja te moze posrat da bude jako daleko.Jedno je kad se gleda video a drugo je kad igras sam.Ova moja runda od 30min je meni proletila.U onom trenutku kad dotaknes nogama tlo u glavi ti je samo da cim prije nađes bilo kakvo oruzje i napetost da te neko nece zaskocit.Onda dok lootas opterecen si time hoces li naci nesto dobro i stalno te vuce "ma samo jos ova kuca"..A onda zona stisne a ti daleko pa panika hoces li naci vozilo i hoces li stici.

Meni pasu i dugacke runde i jednom sam osvojio da nisam nikog ubio.Na momente jbt kao da igram witchera,Secem poljanama,uzivam u prirodi,gledam oko sebe i svoju opremu sa zadovoljstvom Nema ljepseg kad opremis M416 i M16A4.A tek pucanje...svasta sam igrao od shootera ali ovo mi je nesto najbolje i po mome ukusu.Taj realizam iz arme ali ovo mi je jos bolje.Kad preko polja neko trci pa ga skines na single shot jer tako moras na tu udaljenost..sa rafalom nema sanse..zvukovi također fenomenalni..