Ne razumin one izlike kako zbog Steama nisu mogli nastavit s radom na serijalu.
Sta su pisac i level designer radili kao portir i cistac prozora ?
Baš, prema ovom scenariju ovo izgleda baš kao da je napisano za zadnju Epizodu od 5-6h i da bude kao neki završetak. Cliffhanger, ali ni blizu kao u epizodi 2, već kao u "standardnim" H-L-ovima. Još ako se ne varam Marc je davno izjavio da je mislio da kad završi sa potencijalnom epizodom 3 priču završi u takvom tonu gdje bi budući pisci i naraštaji mogli nastaviti njegovu ostavštinu. Ne mislim da ćemo ikad čuti direktno i iskreno objašnjenje zbog čega to nisu mogli napraviti, ali eto.
Tako da baš sam ogorčen, možda ne kao neki, ali ipak mislim da svatko tko je odigrao Half-life igre, a pogotovo tko je sa tom franšizom od samih korijena ne može biti ravnodušan na ova zbivanja.
edit: Povukao bih i paralelu sa MG serijalom, samo što je fanovima MG-a relativno brzo povučen flaster dok fanovima HL-a se kirurški kopa po rani već 10 godina. Ako ništa Metal Gear serijal je imao svoj closure (u više igara čak neki bi rekli), dok je Half-Life završio na najgorem cliffhangeru ikad (da, gori i od onog iz Halo 2). Zapravo da se bolje izrazim, cliffhanger je odličan, AKO imate Episode 3.