MGS 4 nikada neće doći na PC zbog ugovora sa sonyem te zbog toga što je igra radjena specijalno za ps3 hardwer (arhitekturu) od samoga početka te bi port previše koštao I sumnjam da bi se konamiju isplatio. Da ne spominjem sixaxis kontrole te playstation reference koje možemo čuti u igri. To znači da bi i samo audio te cutscene morale biti editirane, izbačene ili ponovo snimite.
Ne mogu vjerovati da ljudi koji se nazivaju mgs fanovima još uvijek izvaljuju kako ne mogu vjerovati zašto je toliki problem konamiju jednostavno izbaciti igru na steam ili šta ja znam već gdje.
Meni je osobno drago što vjerojatno nikada neće izaći za PC, vjerojatno ni buduće PS platforme, kao ni xbox jer mi je mgs uz demon's souls i Killzone 2, razlog što imam ps3 I što ga nikada ne ću prodati i svojevrsno opravdanje što se nekada davno pljunula tolika svota novaca za jedan hardwer...
Ja mogu da razumijem tvoje buntovničko stajalište (naravno pod buntovnički ne mislim ništa loše, dapače, mogu da te razumijem sa jedne strane), međutim zar nije šteta da klasici poput Demon Soulsa, Killzone 2 ili još bolji primjer, starije igre poput Suikodena, Vagrant Story-a, MGS1, Ninja Gaiden Black-a na xboxu itd. budu zaključane na jednoj platformi? Platformi koja ima svoj vijek trajanja, vjerovali ili ne. Ipak je to hardver, žice, struja i elektronika. Naravno postoje olakšice kao ps1 klasici ili emulacija xboxa na One-u, ali nije to to. I na kraju opet davati pare za konzolu, s tim da neće sad biti možda tako lako dostupno, ili ćeš možda reći "who cares, too much trouble" da bi nabavio čitavu konzolu zbog jedne igre. A možda da je dostupna na jednoj hajmo reći "vječnoj"platformi (zasad dokazano PC) bi jednim klikom imao je instaliranu i pokrenutu unutar sat vremena (karikiram).
Zato je i emulacija bitna u jednu ruku i zahvaljujem do neba dobrim ljudima što rade dolphin, cemu, pcsx2, snes/nes emulatore itd. jer mi omogućavaju da bez opterećavanje sebe sa prastarim hardverom igram na pc-u Eternal Darkness, F-Zero GX, Policenatus, Snatcher i mnoge druge. Neke i nadograđene od strane fanova, urađeni kompletni prijevodi nekih igara (da sad imamo recimo Ryū ga Gotoku Ishinna pc-u ne bi se mislili "eh da ju je makar Sega lokalizirala, već bi je sad igrali u najmanju ruku modiranu sa engleskim tekstom).
Ja lično smatram da je šteta, opet kažem u jednu ruku mogu da te razumijem i svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ja lično smatram da je otvorenost, a ne zatvorenost pravi put.