____________________Platforme: PS4 / PC / X1Izlazak: 15.08.2017____________________What would you do if your fears were hacked? >observer_ is a cyberpunk horror game from Bloober Team, the creators of Layers of Fear. Play as Daniel Lazarski, an Observer, an elite neural detective known as an Observer, and part of a corporate-funded police unit whose purpose is to hack and invade suspects’ minds. In this future, anything you think, feel, or remember can be used against you in a court of law.The year is 2084. If you somehow survived the Nanophage, odds are you were killed in the War. Those who live have turned to drugs, VR, neural implants— anything to distract themselves from this new reality. But they can’t hide from you.As you hack into the unstable minds of criminals and victims to look for clues, you will relive their darkest fears, forcing you to question your own reality -- and your sanity. ________________________________________ https://youtu.be/-1SKllH34GU https://youtu.be/Jo1qyq4kbus https://youtu.be/ZpIRLW9G2OQ ____________________Recenzije:Game Informer - 90/100Bloober Team’s latest is one of the scariest horror experiences I’ve played in a long time, and its strong sense of place, story, and action put it above the majority of other games in the genre. Observer is simply the best of both worlds and is a must-play for anyone who considers themselves a fan of either sci-fi or horror.Gamespot - 9/10Game Revolution - 9/10Rely on Horror - 9/10

Odigro kratko no moram na spavanje jer sutra radim...
Oduševljen sam tom prezentacijom i opećnito samom igrom! Nije walking simulator!! Odmah na početku je potrebno analizirati mjesto zločina i riješiti pokoju zagonetku. Kažu da ima i horor elemenata no igra se oslanja na cyberpunk i mistiku...

Prezentacija je odlična kao i zvučna podloga, a kao šta se iz naslovne slike može vidjet našem protagonistu glas daje Rutger Hauer.
Igra je rađena na Unreal Engineu 4

A tu je i interakcija sa okolinom gdje tražimo razne dokaze i ostale stvari i kao šta se može vidjet na usporednim slikama, svijet je poprilično interaktivan:

Kažu da je trajnost igre oko 10 sati šta je poprilično!

Doktore ajde javi kad zavrsis jel bas ima zagonetki i istrazivanja, ili ima samo pokoja da se "zamaskira" da je walking simulator.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Ako ih generalno ima dosta (zagonetki) onda bi to mogla bit igra mog od interesa jer mi se prema svemu viđenom čini kao nešto što bi rado igrao. Tak da i mene isto zanima mišljenje.

To će potrajat pošto igru igram samo oko pola noći, a smjene na poslu mi baš neidu u korist 

Igra se bazira na istraživanje - u prvom apartmanu moramo pronaći kod koji otvara lockdown te nakon hakiranja numpada dobivamo jedan broj te u stanu moramo pronaći objekt koji ima taj broj u cijelosti...

Vidim da igra ima i opcinalne questove...

Na Steamu ima tema poput:
Stuck in the forest, Stuck in room 210, How to enter room xxx, Where is the fuse, I am stuck in xxxx mind, what to do, Help stuck in the loop...

Komentari sa neogafa, (gdje je ime teme vrh - Blade Walker  ):

Is this game a walking sim?

I guess it counts as a "walking sim," but it's one of the most gameplay-heavy walking sims I've played (and I've played a lot of walking sims). It's kinda like SOMA meets Deus Ex's apartment raiding/snooping with some light puzzle elements and a whole lot of psychological horror.

Best thing I can say about Observer is that I was thoroughly entertained throughout the game. I love exploring in games, and the cyberpunk atmosphere was top notch. I'm glad I brushed up on the lore beforehand, which greatly added to my experience.
Definitely one of my favorite games of the year, and looking forward to that second playthrough.

Možda pomogne developer video:

https://www.youtube.com/watch?v=r_uwMop-xhE

Inače tko igra, preporučam pročitati lore koji se nalazi u prvom postu teme na neogafu!

Evo npr, zašto igra ima takav dizajn:

Malo isprobal, nekih dvadeset minuta i zasad jedino mogu reci da atmosfera rastura, sutra krecem sa igranjem, ali izgleda ko jako dobra igra. Hauer, hell yea.

Pročitaj lore ako nisi, must!

Evo npr, ako nisi pročito o Holographic Projection djelu nebiš znao, a vjerovatno ni obraćo pažnju na razliku između dizajna ove loakacije koja je jedna te ista; prije i nakon lockdowna:

Također je zanimljivo pročitat o raznim drogama jer su onda neke stvari jasnije nakon razgovora sa nekim likovima u igri ili čitanjem nekih dnevnika!

Evo Hauera gdje priča o radu na igri...

https://www.youtube.com/watch?v=A84pLeqB8cA

Nekih cca 40ak minuta u igru stavih. Manje više sve rečeno je istina. Igru shvaćam kao first person point and click smješten u bome vrlo atmosferičan cyberpunk setting. Nadam se da će priča cijelo vrijeme imati onaj filing gdje te vuče za rukav da igraš jer te znaima odgovor na pitanje "koji se vrag ovdje dogodio?" jer za ovo kratko vrijeme baš to ima.

Inače po defaultu odjebavam bilo kakve walking simulatore, a ova igra to nije tak da, preći će se.

Sunce vam, ne volim horore, a ovo me sad čeka jer ste me nabrijali.

Ja danaa igral 2 sata i vrh igra, jeziva, ali vuce to wat d fak pitanje cijelo vrijeme.

Ja sam tek bio u svijest onog robijaša... Smjene su me zezale za igranje oko pola noći...
Ali od sutra sam par dana slobodan pa jedva čekam odigrat ovo...

Ja sam došao u svjest njegove žene, koja je to trippy morbidarija od putovanja. Oni koji imaju epilepsiju bolje da ne igraju

Znači igra se temelji na istraživanju i rješavanju zagonetki? Da li ima kakvog combata ili bježanja od neprijatelja ala Outlast/Amnesia?

Ne znam jel to za spoiler pa evo u spoiler tag - iako mislim da nije, al za svaki slučaj (vezano uz neprijatelje)

Taman baš u svjesti od ženske sam naletio na dijelove gdje iznenada dođe nekakvo polurobotsko čudovište koje čim te vidi brzo dođe, zgrabi te i game over.

Nema oružja pa valja pratit pattern njegovog hodanja i zaobić ga stealthom. Nije teško. Jedino to dođe tako naglo da će te prvi put čudovište "prepast" i dobit ćeš game over jer ne očekuješ da će se to dogodit. Ima još dio gdje pužeš poljem u travi a iznad lete mali dronovi sa svjetlom koji traže. Čim te skuže i obasjaju svjetlošću - game over.

Srećom, svaki game over te samo vrati na početak scene.