Ajde, sad kad je već tema započeta...
Da li ja smijem pljuvati po igri Ni no Kuni i da li me to čini licemjerom budući da sam ju platinirao? Jer, netko mi je rekao da ME Andromedu ne smijem pljuvati (i donositi zaključke nakon odgledanih gameplay videa), pa neznam kako u ovom slučaju funkcionira.
Chono igru sigurno igrati neće jer, koliko sam skužio, nije njegov žanr (kao što ja nikad neću igrati Battlefield ili CoD), a i bolje mu je. Prvi NNK, koji je za svakog iole ozbiljnijeg JRPG igarača jedna mizerna kopija Dragon Questa osmice, definitivno nije igra s kojom se započnije JRPG žanr, a njen je ''uspijeh'' jedan od misterija gaminga (doduše, ja bih rekao da je to zbog toga što igra zahtijeva gotovo nikakav skill budući da familiari napadaju umjesto igrača koji samo miče lika po ekranu; nešto slično onome u FF XII, samo što ta igra ima i poneku izazovnu borbu). Grafika je bila kjut i OST ima par dobrih stvari, ali jebeš to ako je glavni segment - gameplay - teški šit. Mnogo će toga ovi trebati popraviti da bi NNK2 bila kvalitetna igra. I definitivno, DEFINITIVNO NE staviti likove kao što je ona krtica i voice actore koji imaju ''energije'' kao da recitiraju pjesmicu na 35+ stupnjeva celzijusa.