Ne znam uopce sto misliti, kada sam se probudio prvo je bio sok ogroman na vijest, i na prvu mi je izgledalo da je Ainge pobjedio, ali onda citas da je dao pick, a to cini veliku razliku. Irving je all star play koji je dokazano clutch u doslovno title winning tekmama, ali da li nesto bolja obrana vrijedi moguci prvi pick, Crowder, i Ziza? Nisam bas siguran, prije bih rekao da ne. Uz to, Celticsi ostaju potpuno ogoljeni na visokim pozicijama, na 4-5 oni nemaju nikakvu rotaciju i ne znam kako to Stevens misli rijesiti.
S druge strane, IT ima 28 godina, iduce ljeto bi trazio max, a isplati li se davati za igraca koji ima jos 2-3 godine vrhunske kosarke max na dugi ugovor, i uz to nikada nece biti igrac s kojim se osvajaju naslovi jer ne moze cuvati stolicu? Dobijaju 3 godine mladeg igraca kojeg se ne mora toliko obrambeno pokrivati, a koji je kao i IT, a i vise, sposoban bilo kojem protivniku utrpati 40+ poena.
Takoder, odlaskom Crowdera se otvara nesto mjesta mladim igracima, a Ziza je na summer league pokazao da nije moderan centar, presporih nogu, bez suta s perimetra, i bez osjecaja za asist, koji se ne bi niti malo uklopio u Stevensov sustav.
Cavsi su iz bezizlazne situacije izvukli apsolutno vise nego sto je itko ocekivao, dobili su assete s kojima mogu dalje trejdati, i jedan visoki pick. Rekao bih da su pobjednici trejda iskljucivo zbog tog picka Netsa.