Njih sam bio gledao dosta proslu sezonu kada je Hezonja bio rookie, ove sezone sam ih pogledao mozda 2 utakmice ukupno, mislim da je kombinacija lose srece i losih poteza.
Kada je dosao Hez (2015. godina) imali su jako perspektivnu momcad, Gordona kao superatleticnog pf/sf predodredenog za All stara i nositelja fransize, Peytona koji je bio solidan kreator i odlican defanzivac, jos jednog odlicnog defanzivca i atletu u pogledu Oladipa, Tobias Harrisa koji je sezonu prije imao 17 poena po tekmi, Fourniera koji je takoder bio perspektivan, te naravno Vucevica koji je vec onda bio top 10 centar ofanzivno. I kao slag na tortu je trebao biti Hezonja, jos jedan atleta sa onim sto im je kronicno falilo, sut izvana, a Hezonja ima jedan od mehanicki najsavrsenijih suteva u NBA.
Znaci na papiru si imao bas jeben core super atletski talentiranih igraca, kombinaciju ofanzive i defanzive, i ono sto je bitno, svih 7 igraca koji su trebali ciniti buducnost su imali 24 godine ili manje. Na to jos nadodas Dedmonda koji je atleta u rangu sa Deandre Jordanom (samo sto ima mozda najgore ruke koje sam ja vidio u NBA, nevjerojatno je nespretan), Jason Smitha koji je sa poludistance mozda najbolji u cijelom NBA na svojoj poziciji, Channing Frye, te dodatak jos par solidnih veterana.
Hezonja je na summer league ubijao, zabio clutch trice, zakucavao i unistavao protivnike and all was well. I onda je krenula ta sezona kada je sve oslo u krivom smjeru.
Kao potez koji je mozda to sve zapoceo je bio dovodenje Skilesa za trenera, covjeka koji je notoran po tome sto mrzi rookije, i inzistira na obrani, dok je napad totalni kaos. To je vec u startu bilo lose za Hezonju kojem je kronicno falilo minuta i malo slobode kroz dotadasnju karijeru, gdje je vec u Barci skupljao mrvice i nikada nije igrao vise od 15ak minuta. U pocetku je to izgledalo da je usao, pokusavao igrati, bubnuo koju tricu (koje su na pocetku i ulazile), i na prvu gresku u obrani bi ga Skiles povukao van. To se kroz mjesec dana pretvorilo u to da je Hez bio u tolikom strahu nesto krivo napraviti da bi redovito stajao u kutu, uopce ne pokusavao nesto, nego samo se trudio ne napraviti nekakvu gresku.
Sto se tice samog Orlanda, do kraja godine su skupili 19-13 score, narasli su apetiti, i umjesto uigravanje mladog corea i pucanja na playoff iduce sezone, odlucilo se ici na playoff ove. Hezonja je igrao 15ak min (iduci pick koji je igrao manje od njega je bio 25.), ali su krenuli i lose rezultati, te su All star break zavrsili sa 23-29. Tu su se poceli vuci jako cudni potezi, te se trejdao Tobias Harris za Ilyasovu i Janningsa, navodno jer su htjeli dati vise prilike Hezonji, ali je to sve jos uvijek bilo u limbu pokusavanja dohvata playoffa, i davanja minutaze Hezonji, sto je rezultiralo time da su ostali bez playoffa, a Hezonja je imao jako puno premalu minutazu.
Na kraju sezone su se rijesili Skilesa, doveli jako dobrog trenera u pogledu Vogela, i odlucili da idu na playoff. Na draft noc su trejdali Sabonisa koji je draftan, Oladipa (za kojeg se skuzilo da ofanzivno nece nikad biti sto se ocekuje) i Ilyasovu za Ibaku, su na ljeto doveli Biyomba koji je odigrao solidan playoff za Raptorse, te ga potpisali na 4 god za (po meni suludih) 70 mil $.
2016/17 sezona je krenula, playoff je bio minimum, i u prvih 5 utakmica Hezonja je dobijao solidnu minutazu, ali je stvarno katastrofalno igrao, duplo gore nego u rookie sezoni. Nakon toga je on kompletno izgubio minutazu, Ibaka je igrao na 4, Gordona se forsiralo na 3 iako on to nije, i islo se punim gasom na playoff, ali rezultata nije bilo, te se all star break docekao sa sramotnih (s obzirom na sastav) 21-37. Tu je GM odlucio razjebati sve do kraja i da se (ocito) ide u novi rebuild, trejdao Ibaku za T-Rossa i pick na draftu (odnosno dao je Tobias Harrisa, Oladipa i Sabonisa za T-Rossa i pick).
I to dovodi do ove nove sezone, kada su draftali Isaaca, koji bi se trebao komplementirati sa Gordonom, gdje bi njih 2 igrali na kombinaciji 3-4, od Heza se ocito odustalo, te se ide u novu sezonu. Payton je krajem sezone pokazao naznake talenta, pokupio neke triple double, ali je opcenito razocarenje s obzirom da jos uvijek nema nikakav sut. Gordon takoder razocaravajuce, osim atletizma za sada nista ne posjeduje, sut nula bodova, neka igra u postu nula bodova, obrana li-la. Fournier jako solidan napadacki, obrambeno u najboljem slucaju moze proci.
Bogati kakav sam roman napisao.