Ne bih rekao da nemaju nikakvu sansu na Zapadu, naprotiv. Clippersima je daleko najveci problem zadnjih par godina bio da prakticki nikada u odlucujucim tekmama CP3, Blake ili DeAndre nisu bili svi zajedno zdravi. Ili je Blake slomljen, ili Paul ili vec netko.
Kada svi zajedno igraju to dobro izgleda, ali se njima daleko najvise osjeti nedostatak Paula. Carmelo je prosao vec svoj prime, vrijednost nema bogznakakvu i jedina polurealna opcija je odlazak u Clipperse, koje bi vjerojatno dignuo malo.
No meni je puno puno zanimljivija prica oko Sixersa, pratim ih najvise od svih momcadi i ogroman su skok napravili u sijecnju, obrambeno izgledaju fantasticno, Embiid je medu top igracima po naprednoj statistici u obrani, Noel je takoder proigrao u zadnje vrijeme, i time se prakticki sam nametnuo zakljucak tradeati njega ili Okafora.
Jos imaju i R. Holmesa koji takoder fantasticno koristi minutazu, samo je pitanje hoce li za njega biti mjesta s obzirom na ogromnu guzvu na visokim pozicijima. T.J. sve bolje igra, obrambeno je mali terijer, napadacki takoder procvjetao (zadnjih 5 tekmi 9.5 asista po tekmi).
Jos kada se u tu racunicu doda povratak Simmonsa, koji ako ce opravdati polovinu hypea koji ima (gledao sam ga u preseasonu i bolestan je potencijal, ima court vision i osjecaj za asist na razini LeBrona), te moguci visoki pick na iducem draftu koji je za razliku od ovogodisnjeg slabog drafta, prepun talenata na bekovskim pozicijama, upravo ono sto njima fali, dolazi se do zakljucka da su momcad za playoff iduce godine ili najkasnije za 2. Po meni imaju veci potencijal nego Wolvesi.
Dario igra upravo onako kako sam i ocekivao za njega u rookie sezoni, hustle hustle i samo hustle, sut je nakon neuobicajeno dobrog starta dosao na ocekivanu razinu, te ce to morati dizati kroz iduce sezone. Ocekujem ga kao 6th mana u potencijalno playoff Phili, i mislim da ce od nasih igraca ostvariti najbolju karijeru sto se tice dostignuca, odnosno da ce biti jedini blizu naslova.