Odmah se u prvoj tekmi vidjelo da nema Cleveland potrebnu kvalitetu. Love apsolutno katastrofalan u cijeloj seriji, izgledaju duplo bolje kada je covjek vani.
Gledao sam jucer tekmu do kraja, i ja ne znam jesam u zivotu vidio gore sudenje, sto se sve dopustalo LeBronu je odvratno, Currya je 2 puta odvalio laktom u zube, Livingstonea jednom, i kada je tekma bila rjesena je Greenu podmetnuo nogu, presao preko njega i unio mu se u facu. I jos kao slag na tortu minutu prije kraja Curryu srao, a par sekundi prije toga mu i jubilarni treci put uvalio lakat u glavu (0 na videu https://www.youtube.com/watch?v=icNrzlSL_T8&feature=youtu.be ).
Naravno, nijedna situacija nije sudena. Ali zato bi svaki put nakon neke odluke kontra Clevelanda isao srati sucima.
Kada se tekma lomila na terenu nije postojao i uvijek bi dodavao nekom drugom loptu, a kada je pri kraju trebalo uzeti malo odgovornosti redovito je loptu prosljedivao Irvingu. Strasan igrac i strasan atleta, ali igrac koji se boji preuzeti odgovornost i stalno prigovara sucima.
OKC je bio puno tezi matchup za GSW, i kao sto sam rekao, njihova obrana je za par klasa bolja od Clevelandove. Jucer su u 3 situacije kada je Klay postavljao blok za Currya Clevelandovi igraci ispali ko amateri, i u sve 3 situacije je ili Klay ili Curry ostao potpuno sam na sutu.
GSW ima bolesnu duzinu klupe i osim ako se ne stvori neka mega momcad za iducu sezone (prelazak Duranta ili Lebrona kod drugog all stara) ne vidim nacin na koji ne mogu i treci naslov uzeti.