Kupio jucer i igrao od 20h do 2h ujutro.Dotaknut cu se samo gameplaya a za sve ostalo sta nije gameplay mogu rec samo da je jedna sramota i bijeda.Pocet cu od samog covera i nametanja zenskog lika u WW2 igru.Zatim companion koji svakom novom verzijom radi sve gore i ogavan je.Sve je sporo i nepregledno.Trazenje servera ne radi.Sta god u filter upisem baca samo domination i to izvan europe.Izlasci iz meceva i dalje traju duze od noci kad mi je bivsa zena rodila djete itd. Progres unakazen,nema klasicnih skupljanja ribbona i medalja.Ima njihovih mizernih 30 assignmentsa od kojih ti je 4 ponuđeno da ih trackas.I tjedno ima nekih njihovih special assignmentsa koji ce se vrtit.Medalje neznam ni koje su ni sta treba radit za njih npr. Vidio sam unutar kustomizacije klasa opciju za kustomizaciju tenka koja je osjencana i do nje pise (coming soon).Nemogu jebeno vjerovat i uz ljut ju koju osjecam mogu rec da je to zapravo pretuzno.Uzas i nered toliki da me tjera samo da cim prije nađem server i ne osvrcem se.
Ali naravno prije prvog igranja morao sam izgubit 10 min u kustomizaciji i sva sreca pa bar ima ta opcija a to je da sam sve klase stavio muskarce.U defaultu je naravno bila zena u svakom (jadnici).
Kad sam to napravio usao sam u igru sa medicom.I onda za par minuta zaboravio na sva ta sranja jer je gameplay toliko dobar da kao neko ko ima 100h u bf2, 300h u Bbc2,900h u Bf3,750h u Bf4,300h u Bf1 mogu rec da je ovo najbolja verzija gameplaya za battlefield igru.Svake godine kroz gameplay jedan naslov nesto ima nesto dobro,pa se u sljedecem izbaci,pa opet ubace ali fali nesto drugo itd. Konacno nakon silnog eksperimentiranja nasli su zlatnu formulu.
Prva i najbitnija stvar za shooter pogotovo ratni - gunplay! - Pogođen do ibera! Igram sa vjerojatno najruznijom puskom ikad izumljenom (STEN) i onako mrljavom u pocetku bez kustomizacije i uzivam kao nikad.Recoil fantastican,time to kill (TTK) idealan i osjecaj predivan.Sviđa minse HUD i opcenito dizajn svega,hitmarker za tjelo bjeli,za headshot narancast i za kill confirm crveni iako ae u opcijama moze po zelji namjestit.
Opet su uboli u sridu sa tim da osjecas zadovoljstvo kad nekog skines.I to je najbitnija stvar,o tome ovisi vijek trajanja igre.Zasto smo Bf3 igrali 800h i nije dosadio ni 801 sat,jer si uvijek uzivao dok pucas i nije dosadilo.
Druga stvar je jebeno nestvarni zvuk! Ali stvarno,ovo nisu istine.Svaki Bf je imao dobar zvuk jos od Bbc2 i da mi je neko reko da to jos moze toliko napredovat nebi to mogao zamislit.Zvuk je jako bitan iz istog razloga.Kada je Bf3 izasao,po techu je bio cudo i imao je zvuk koji te također nakon 1000h igranja svaki put iznova impresionirao i nije dosadio.Nisi ulazio u igru smoren od istih zvukova i da kazes dosadilo mi je nego te uvijek iznova ta atmosfera dizala i podsjecala zasto uzivas dok si u igri.
Treca stvar je balans i timska igra.Ovo moze biti dvosjekli mac jer pravi je izazov i za nas veterane koji moramo dobro pazit kakve odluke nosimo i treba neka nova prilagodba pogotovo nakon casual pristupa iz bf1. Novi igraci bi mogli ovu igru probat,pogubit se gadno i odustat.
Bojiste nikad nije izgledalo ovako zivo i stvarno.Igra izgleda tako ljepo cak i na Ps4 sta me bas iznenadilo.Moj Pro mi je vrti na 60 u 85% gameplaya i prezadovoljan sam.Animacije i sitni detalji skroz doprinose atmosferi kao i ove nove gameplay mehanike.Sinoc trcim pored nizeg zida i tenk me nacilja ali promasi.Bacim se u prone i onako na guzici puzem nazad i povlacim se i u tom polozaju skinem jednog koji je bio u jurisu.Takvi mali prizori i situacije daju puno iako ovdje u tekstu zvuci bezveze mozda.
Igranje medica nikad nije bilo ovako zabavno.Doslovno osjecam svoju svrhu i da sam potreban drugima.Gledam oko sebe okrsaje i svoje vojnike i bas svaki tko je primio bilo kakav damage momentalno gleda oko sebe i trazi prvog medica i tu onda ja nastupam.Trcim po linijama,bacam bandaze i igra me za to nagrađuje bodovima i pruza zadovoljstvo.Trcanje u okrsaju do ovih koji leze i vriste za revive je uvijek izazov a obozavam se zatrcat i u trku bacit u prone i zabit mu morfij i pruzit ruku spasa.Nezasitno je.Smoke ima smisao i zlata vrijedi.U bezizlaznim situacijama gdje smo brojcano nadjacabi bili izvukao sam par revivea pomocu smoke granate koja je posluzila kao cover i dobili smo bitku.Pada se doslovno od par metaka u rafalu i zato pravi revive u pravo vrijeme cini razliku i prednost na bojistu a to obozavam radit.Timska igra ili jos tocnije igra u squadu je najljepsa stvar koju je BfV ponudio.
Ista stvar je u obrnutoj situaciji kad te pokose.Lezis i zoves pomoc i posmatras bitku oko sebe.Kada medic dolazi tocno se vidi onaj herojski moment kako ignorira sav kaos oko sebe dok se probija jer jedini zadatak si mu ti.Ima i onaj specificni feel kada on neuspije i kada neprijatelj izdominira bitku pa te samo onako nemilosrdno pregaze i pretrce preko tebe bas ko kadrovi iz Saving private Ryan u zadnjoj bitki u filmu Sve te radnje imaju svoje animacije i zato ovo u tekstu ima tezinu.Cak nema ni bezglavog iskakanja iz aviona vise nego moras izreagirat na vrijeme da iskocis dok pada.
Mapa Arres ili kako vec koja ima ona zitna polja je savrsenatvo.Bitke izgledaju kao prave.Napucavanja se odvijaju kroz zivicu preko polja i svi se trude flenkat.Supporti montiraju gnjezda i strojnice na kraj ulice ili katove na kucama.Tenkovi se krecu fenomenalno i pravi su strah i trepet.Destrukcija kida.I ponekad u svom tom kaosu zaboravim na ono građenje konstrukcija koje onda u tom trenutku bas budu od koristi i ljep novi detalj su.
Bojao sam se nakon bete kako ce funkcionirati ono sa municijom i ovako kako je sad napravljeno je super.I taman kad prifali uvijek mozes do leseva pokupit.To je tako banalno a mjenja puno na bojistu.Nema vise granata ko vrucih krumpira.Na sve se mora pazit a opet svima je sve pristupacno i nije poremecen onaj ritam i zabava u neki neznam kakav hardcore.
Neka popravljaju bugove,poliraju igru i ubacuju sadrzaj a gameplay neka nikad ne diraju.Za to cu se molit svaki dan.
Back to Battlefield baby!!