Sustav oruzja je katastrofa. Uopce nema negativnih posljedica za odabir vec su samo cisti upgrejdovi koji donose samo prednost u odnosu na one koje nemaju isto otkljucano. Da stvari budu gore, kozmeticku modifikaciju su odvojili u poseban dio i uopce sustav ne valja. Ovo je sto mene jebe kod novih Battlefield igara i zasto kazem da su vise casual nastrojene. Ovo je bilo problem u BF1 i koliko su hvalili novi sustav opet su napravili nesto sto je bas uzasno.
Battlefield igre u 3 i 4 su bile bas vise "hardcore" nastrojene bas zbog tog sandboxa i bezbroj mogucnosti koje si imao usred meča. Upravo je to osiguralo replay value jer je tvoj loadout bio tvoj (pogotovo u 4), vjerujem da 19Marksman89 ili Nenad_87 se sjecaju kako si slagao svoja oruzja i on the fly mjenjao ono sto je bilo potrebno u bilo kojoj situaciju. hoces ovu optiku, ovaj grip, supressor za ovaj napad na tu zastavu, cekaj da stavim laser idem na vise CQC, to je ono sto je imalo dinamiku. Da, mnogi nisu kuzili sta je bullet deviation, koliko koji grip uzima recoila itd al hardcore fanovima je to bilo gust, pogotovo u onim danima.
Nakon toga su prilagodili igru casualima u BF1 sa varijantama i tako maknuli meni jedan od najboljih elemenata. Nemas tu slobodu, nemas taj free form feel da sam radis sta ti hoces vec imas setupirane loadoute koje su eto oni odlucili. Novi sustav u BFV ti daje ISKLJUCIVO pozitivne stvari. BF serijal je uvijek bio taj njihov "rock paper scissor" gameplay, svaka akcija ima reakciju, svaki gadget ili potez ima i counter (tj uvijek su pokusavali balansirat, al znamo na sta mislim). Znaci svaki attachment je imao i negativnu stranu. Svaki. Nekad je imalo smisla i rokat oruzje bez icega tj samo optiku itd. Sad ti napucas oruzje i dodje netko novi u igru dok on ne otkljuca sve to ti imas prednost. Plus, sama kozmetika je bas trula. Neki bezvezni gripovi i skinnovi, tu i tamo koji dobar barrel dizajn. Jasno se vidi da su to odvojili tako da bi prodavali za mikrotransakcije, ajd da su neke dobre, bas dizajn slab. Dodaj na to da za sam upgrade imas ogranicenje sa levelima i jos moras skupljati dodatne one "scrapove", a najgora stvar je sta ne mozes nista mjenjat i editirat in-game vec moras izlazit iz igre da modificiras. zamisli da igras u squadu sa prijateljima i stalno moras van da netko nesto uredi u company. Sta reci.
Sam gunplay je napredak u usporedbi sa BF1, nakon sto je proradila igra dojam se puno poboljsao, TTK je taman i neka oruzja poput STG imaju taman recoil. Svidja mi se. Al ovo gore napisano ce bit problem za neko duze igranje. Opet.
Imam tu jos puno toga za reci pa cu ostatak ostavit za dojmove na portal da ne pisem opet. Moram probat samo i PC verziju sad za kompletni dojam. Ima tu jako dobrih stvari, ali i hrpetina problema i to ne mislim samo na bugove vec na sam dizajn.