Zapravo me najviše zasmetalo to što je Hamilton imao sreće sa red flagom pa da mu se popravi prednje krilo. Jer da nije i da je morao ići popravit prednje krilo u prvom krugu morao bi se probijat kroz poredak i nema šanse da bi došao dalje od Ricciarda/Sainza na 5./6./7. mjestu. Da je Hamilton išao više desno u Copseu i uzeo apex i da je onda došlo do sudara sa Verstappenom, rekao bih čisti racing incident. Ovako je kazna sasvim u redu. Sad jel za 10 sekundi ili za Drive Through, ne znam, teško je reći.
LeClerc je stvarno super vozio, ali možeš ga jebat, Mercedes je jednostavno prebrz. I dalje mi je čudan obrambeni potez LeClerca jer ne samo da nije uopće zatvorio barem malo Hamiltona nego je još dodatno u lijevo skrenuo prije Copsea i onda otišao široko. Vjerojatno bi ga Hamilton svejedno malo kasnije prošao, ali šteta što nije skuplje prodao kožu. Još oni problemi tokom utrke. Ferrari se dignuo u odnosu na prošlu sezonu, ali jebemu, imaš možda i najbolju vozačku postavu, daj im bolid koji se može boriti za pobjede. Boksove McLarena i Ferrarija ne treba komentirati. Norrisu izbili sigurno 3. mjesto jer je kroz boksove izgubio od Bottasa, a samim time i vjerojatno LeClercu pobjedu jer bi moguće Hamilton izgubio više vremena u borbi s Norrisom za 2. mjesto i onda ostao (možda) krug ili 2 prekratak da prestigne LeClerca. Sainzu izbili sigurno 5. mjesto, a koliko je dobar Ferrari, siguran sam da bi došao skroz i do Norrisa na kraju. Alpine solidne bodove skupio, ali vidi se da nemaju neki tempo u utrci. Vettel opet toplo hladan. Dobar vikend do utrke, tu se borio za 6. mjesto i onda sve prosuo.
No ono što me sada jako veseli je borba između Verstappena i Hamiltona te Red Bulla i Merca. Možeš si misliti kako će Verstappen imati ikakvog respekta za Hamiltona nakon ovog i očekujem još sudara do kraja godine. Vjerujem da će biti još poslastica 😄