Da sve velike igre imaju takvu manijakalnu posvećenost prijevodu svijet bi bio bolje mjesto. Jezik Dvanaestice je apsolutno savršen i trnci me prolaze svaki put kad vidim scene sa sucima i Occuriom, ono, predobro. Ako će išta zainteresirat nove mlade ljude za divotu kazališta i drame to je ova igra, majke mi.
Oooo da! Svaka scena s Venatom se učila napamet. Još dan danas znam cijelu animaciju prije final bossa. Ono ludilo... Još s mojim fake britanskim naglaskom.
"Venat!
I have failed us both. I'm no Dynast-King.
You must find another. One who might realize your ambitions.
They are fulfilled beyond your knowing. The Cryst is sundered, age of Stones complete. From the Undying ones the world is freed.
You shall not tread this path alone. Together we go. Come.Won't Cid be eager to learn what has happened here. History begins anew."
Ovo boldano mi je, nakon svih ovih godina, još uvijek najjača izjava u cijeloj igri. U toliko malo pokazuje toliko puno. Svu odanost koju Venat gaji prema Vaynu i Cidu. Da je više ovakvih igara.
Ali slažem se, ako postoji išta što bi mlade generacije moglo zainteresirat za kazalište onda je to ova igra. Igra je čudo... drago mi je da je remaster ovako dobro prihvaćen, tek se sada vidi koliko je napredna ova igra bila...