Ja nisam rekao da Siege nije taktika.Samo sam rekao da ima vise napucavanja nego PUBG kad si ti vec to spomenuo.A sve te taktike iz Siegea padaju u vodu kad dode jedan koji igra igru kao COD bez respekta i pomete ACE.Taktika ali i kempanje.Cucnut u kutak koji je najmanje nepredvidiv i cekat nekog na rupicu koja se golim okom ne vidi i nije nekad bas neka taktika.Sve sta ste napisali stoji,ali vidio sam kako i pada u vodu kad dode frajer pa se sprda sa recruitom i pomete svih.
I da,ne kuzim zasto te smeta tava koja je obicni predmet kojeg mozes pokupit kao melee oruzje u slucaju da naletis na nekog dok obojica nemate oruzje.A popularna je postala jer se sasvim slucajno otkrilo da te zastiti od metka.Od tada kada je pokupis i spremis,tvoj lik je nosi oko pojasa okacenu na guzici i u slucaju da te neko gađa u leđa imas neku vrstu armora.Recenica ti je vise neki hejt i omalovazavanje a da nisi upoznat.
Ja obozavam obje igre,ali od siege pomalo odustajem jer se igra jednostavno svodi na to da milisekunde odlucuju i za to je potreba ravnopravnost a njima je igra broken i ja moram gledat kill cam koji nema veze sa onim sta mi se događa u real time gameplayu.To je najveci razlog uz onaj balans gdje matchmaking nemoze spojit barem da izgleda malo ravnopravno.Uvijek ili rejpam nekog ili mene rejpaju.Al obje igre su jako slicne i jako razlicite.
Na PUBG sam se navukao jer sam sve ono dobro iz Siegea dobio tamo na otvorenom prostoru.Znaci taj hardcore stil i teamplay.Od trenutka kad iskocis,razmisljas di ces skocit,di je protivnik,koliko je squadova jos oko tebe,di je zona,osigurat vozilo,pazit na benzinu,pazit kada krece zona i na vrijeme,koji dio grada lootat,kad lootas,ovisno sta dobijes,sebe pretvaras u određenog "operatera" i prilagođavas gameplay prema svojoj opremi i mogucnostima.Pazis kako ces uci u naseljeno mjesto,dali ces pravit buku sa vozilom,kad si u okrsaju također pucnjava sve mjenja i otkriva ti poziciju bas kao suskanje i koraci u siegeu.Onaj osjecaj kad ti nesto fali pa ti kolega bas to ima u ruksaku i trejda ti.Imat silencer i biti bog isus jer kad pucas skoro pa je nemoguce otkrit od kuda dolazi metak,a nema ni spotanja,ni markera ni pinova,apsolutno nista,cisti hardcore na mapi velicine kao 4 ili 5 najvece mape iz battlefielda.Kad se zona smanjuje i privodi kraju isti je feel kao kad ti kaze u sižu "one enemy remaining" pa si napet i igras 1vs1 dok te ekipa gleda.Pozicioniranje je sve.Doci na vrijeme i zauzet mjesto na zgradi,brezuljku ili nekom najboljem spotu i gledat svako svoju stranu kompasa.Znati kad ces uci u okrsaj ili pustit druge da se poubijaju i ne otkrivat poziciju.Pazis kuda ces uci u zonu,molis boga da netko nije vec tamo priredio sacekusu,molis boga da taj random krug koji odredi zadnju zonu bude negdje di ima zaklona i moras se tome prilagoditi.Ona jedna smoke granata koju pokupis moze spasit cjeli squad.I cjela ta avantura moze trajat do 25-30 min a prekinut je moze jedan rafal ili metak u glavu i sve zavrsava ko na siegeu,nema spawna nazad.