Comp matchmaking na konzoli je smišan, likovi budu u high diamondu, low masteru a matcha ih sa nekin silver/gold igračima. Komunikacija je nepostojeća a da ne pričan o tome kako mi se nebrojeno puta dogodilo da u ekipi igran bez iti jednog tenka ili supporta, glavno da se Hanzo, Genji i Widow redovito vuku.
Na PCu nema šanse solo doć u Master.
Sad sam krenuo u nabavu PCa za Overwatch pa da vidim jel stvarno tolika razlika koliko se priča. Jedini problem je kaj nikad ništa nisam igrao mišem pa ću suckati kitu sa svojim game sense-om i pozicioniranjem kada ne mogu pogoditi Reinhardov shield :)
I na plejki mečevi nisu toliko užasni koliko pričaš, ekipa u masteru manje više komunicira (ne mogu usporediti jer nisam još igrao competitive na PC, možda je stvarno next lvl komunikacija na kompu), igra se normalno s dva supporta ili Sombra kao support i naravno da se ima barem jedan tank (Harambe), što je sada kada je triple DPS manje više prihvaćen sasvim dovoljno.
Možda bi bila druga priča da ja ne igram supporta, ali ovako je tad dio u mojim mečevima uvijek pokriven, a niti protivničke ekipe nikada ne igraju solo Lucio ili tako neku glupost.
Za levele ispod high diamonda ne mogu ništa komentirati, tamo je pak moguće svašta, ali sumnjam da je na PC neka razlika