Nema mi igra onaj feel sa ovakvim vizualima, mozda si brijem samo, nezz.Ovo fali :)
https://www.youtube.com/watch?v=pmoYLtObCtY
Nema mi igra onaj feel sa ovakvim vizualima, mozda si brijem samo, nezz.Ovo fali :)
Remaster bi značilo da su samo (opet) pojačali teksture i poligone.
Remake bi značilo da dodaju nove kolosuse, nove mehanike, nova područja.
Mislim, bitna je ta razlika, jer imaju dovoljno neiskorištenih koncepata za nešto novo ubacit, ali ako to neće, opet, besmisleno je pomalo.
Remake bi značilo da dodaju nove kolosuse, nove mehanike, nova područja.Ne, da bi nešto imalo status remakea, ne mora imati ništa (novog) od navedenog. Dovoljno je da izmjene većinu in game asseta i modela te stave nove teksture. Ovo na prvi pogled graniči s remasterom, ali zapravo je remake. Mnogima će biti nepotreban ako su igrali i PS2 i PS3 HD izdanje, ali vjerujem da će popriličan broj ljudi biti zadovoljan, pogotovo ovi mlađi koji su možda preskočili sve navedeno.
Može se zvati i project money grab stvarno mi je svejedno. Trailer sam pogledao sigurno već 10 puta i još ću. Izgleda predivno!
Potpuno novi engine, veća rezolucija, bolje osvjetljenje, veća i bolja vegetacija, bolje teksture ma sve je na novo. Pogledajte PS3 verziju ili PS2 pa ćete vidjeti koja je razlika.
S tim da će ovo izaći po meni tek na ljeto ili jesen. Ima vremena za ušminkavanje. Volio bi da ubace barem 2-4 nova Colossusa jer već postoje slike i videi od nekih koji su trebali biti u igri. Samo par novih i to je to!
Stavio sam slike u prvi post i evo jedna ovdje. Još sam pod dojmom..
Tako je. A i vecina developera ne zeli korisiti pojam remake jer i to nosi jos veca ocekivanja - pogotovo kada se radi o voljenom klasiku i to ce im utjecat na metascore koji je nazalost jako bitan u danasnjoj industriji.
Gledaj to i sa biznis strane, vecinom remake pojam koriste za starije igre ili nesto sto je generacijski velika razlika. Vjerujem da je i to razlog zasto igra nosi samo SOTC naslov i da zbog toga buni igrace. Ono, danas imas majstore koji ce tuziti kompanije ako nesto nije kako su si oni zabrijali. Sjetite se samo onih majstora sto su tuzili Guerrilu jer Killzone nije bio nativan 1080p vec je u ono vrijeme koristio prethodnu verziju danasnje checkerboardinga za rekonstrukciju piksela lol.
Ovako im se otvara mogucnost da (tko zna) i za 20 godina opet nazovu nesto remake ili kako vec zele i opet vrate neki klasik za novu generaciju igraca. Opcenito svi ti pojmovi remaster, remake, reimagening pa cak i reboot danas ekipa koristi kako tko hoce. Al zero je u pravu, cim ti nesto nanovo radis to je remake - oces neces ti ponovni radis te assete. Pogledaj samo PS2/PS3 usporedbu u HD kolekciji to je najbolja definicija HD remastera tamo dignu rezoluciju zbog cega direktan rezultat dobijes bolje teksutre ali vise manje to je ista igra. Od enginea do modela do osvjetljenja.
Pogledajte samo trailer od jucer. Onaj most, travu, geometriju, osvjetljenje pa i nove animacije iako je vecina toga po tom pitanju staro - meni se i to svidja jer igra ima originalnu dusu (iste sekunde kad vidis glavnog lika kako trci znas da je to TA igra) i bas ti je kao u sjecanju kad si igrao iako ni priblizno nije tako koliko je sad tech napredniji. Samo po pitanju trave recimo igra je drugi svemir za original. To ti je sve remake. Call of duty modern warfare nosi tagline remastered, a svi su rekli pogotovo ekipa koji je analizirala tech poput DF da su developeri uzeli pristup kao posteni remake koliko su poboljsali sve zivo u igri. Kad pogledas side by side fakat vidis koliko je toga novoga i ispolirano na vecu razinu.
Da, ovo nije sad full blown remake kao FF7 ali je itekako bolje od obicnog remastera kakav smo imali priliku vidjeti. Da je remaster samo bi portali PS3 kod na PS4 i digli framerate. Vidi se da Bluepoint zeli tu napraviti puno vise.
Sta se tice dodavanja novih gameplay mehanika, colossusa i podrucja to vec spada u potpuno novi sadrzaj i iskreno ja to ni ne zelim vec hocu da Uedina vizija bude itekako prisutna. Ostaje za vidjeti ima li on sta u ovom projektu, ako covjek koji je stvorio igru zeli nesto dodati samo daj, ovako mi i ne treba iskreno.
Dobra prilika za nadoknadit propušteno kad izađe. Tako da podržavam.
Također ako stave trofej da se igra završi unutar 2h kao u ICO bit će zanimljivo penjanje po tim grdosijama i jahanje s jedne strane na drugu
http://www.eurogamer.net/articles/2017-06-14-shadow-of-the-colossus-on-ps4-is-a-remake-not-a-remaster-says-shuhei-yoshida
http://www.eurogamer.net/articles/2017-06-14-shadow-of-the-colossus-on-ps4-is-a-remake-not-a-remaster-says-shuhei-yoshida"It is a remake. The game content is the same as the original version, but all the assets are being remade," he said.
Da li je moguće da ovo nisam znao, a prešao sam igru dovoljno puta da skužim. Jer znam da sam uživao istražujući svijet oko mene i bez da se borim. Čak sam i gađao guštere ali se ne sjećam opcije da ih pojedem!?
"You wouldn’t be blamed for not knowing that you can increase your health and grip bars in Shadow of the Colossus, as the game never makes it abundantly clear how to do so. However, you can do just that; increasing grip can be done by finding white tailed lizards and eating their tails. Meanwhile, health can be increased by finding fruit trees. Both of these options require significant time and effort to track down, and although Shadow of the Colossus’ world isn’t enormous, it still takes time to make your way around."
Sjecam se recenzije Berislava Jozica u Gameplayu, mislim da je igri dao 19/20, a kao minus je naveo preslab hardver. Sad to nece biti problem.
Jebeno prosle godine sam ga prvi put presao uz Ico na Hd kolekciji. Bas je bilo epskih djelova koliko hoces. Svaki boss iliti collosus je kao nekakva misteriozna zagonetka, definitivno cu ponovo nabavit za ps4. I ja sam se tad sjetio kolege Dormina jer do tad nisam imao pojma zasto se tako zove.
I was looking for this.Dobro sto je sad? Sam Sony tvita da je remaster.
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Akcijski RPG.
Yoshida kaze da su odabrali Bluepoint Games za izradu remakea upravo zbog toga sto su oni radili i na Shadow of the Colossus remasteru za PS3, pa su vec upoznati s igrom.
Najbolja mi igra pod direkcijom Fumita Uede. Iako imam original primjerak i za PS2 i za PS3, ovo takodjer kupujem.
U svakom slucaju igra koja je uz spidermana za mene spasila sonijevu konfu. Stvarno sam ocekivao da ce uskoristiti potencijal I ubaciti dodatne kolose te mozda jos neko iznenadjenje. No nazalost citam da ce samo grafiku poboljsati i vjerojatno kontrole i kameru. Znaci rimejk remasterirane igre bez icega osim vizualnog apdejta. Steta, Stvarno sam se ponadao, ovako ne znam Dali ce biti vrijedno kupovanja posto posjedujem original za ps2, ali mozda jednom ako dvojka umre tada ce se razmotriti kupovina ove verzije...
U svakom slucaju igra koja je uz spidermana za mene spasila sonijevu konfu. Stvarno sam ocekivao da ce uskoristiti potencijal I ubaciti dodatne kolose te mozda jos neko iznenadjenje. No nazalost citam da ce samo grafiku poboljsati i vjerojatno kontrole i kameru. Znaci rimejk remasterirane igre bez icega osim vizualnog apdejta. Steta, Stvarno sam se ponadao, ovako ne znam Dali ce biti vrijedno kupovanja posto posjedujem original za ps2, ali mozda jednom ako dvojka umre tada ce se razmotriti kupovina ove verzije...Evo ga Bradonje mi.
Vječni hejter is back
Fumito Ueda bi htio određene promjene u remakeu SotC-a, a radi i na novoj igri:
http://www.eurogamer.net/articles/2017-06-29-fumito-ueda-submitted-a-proposal-of-changes-for-the-shadow-of-the-colossus-ps4-remake
To te ja pitam! Pristao bi na mjesec dana bez sexa samo da ubaci nekoliko novih Colossusa *.*
Ne znam za vas ali presretan sam šta su počeli raditi baš prave remake-ove od PS/PS2 igara. Dobili smo Crasha, Ratchet and Clank, dobit ćemo ovo, također Resident Evil 2. Genijalno doba za biti gamer.
To te ja pitam! Pristao bi na mjesec dana bez sexa samo da ubaci nekoliko novih Colossusa *.*"In this game there are 16 enemies and there's a story about 16 enemies," he told me, "so to change this history... I don't think about changing this history. It's finished with 16 enemies. It's OK."
Ne znam za vas ali presretan sam šta su počeli raditi baš prave remake-ove od PS/PS2 igara. Dobili smo Crasha, dobit ćemo ovo, također Resident Evil 2. Genijalno doba za biti gamer.
Stari moj pusti ti to, ne brini. Di ima dima ima i vatre! Skužit će čiko Ueda da uopće nije loša ideja ubaciti nove Colossuse. Mark my wordsTo te ja pitam! Pristao bi na mjesec dana bez sexa samo da ubaci nekoliko novih Colossusa *.*"In this game there are 16 enemies and there's a story about 16 enemies," he told me, "so to change this history... I don't think about changing this history. It's finished with 16 enemies. It's OK."
Ne znam za vas ali presretan sam šta su počeli raditi baš prave remake-ove od PS/PS2 igara. Dobili smo Crasha, dobit ćemo ovo, također Resident Evil 2. Genijalno doba za biti gamer.
To te ja pitam! Pristao bi na mjesec dana bez sexa samo da ubaci nekoliko novih Colossusa *.*šta bih pristao mjesec dana bez sexa, i ovako ne jebeš ništa
Ne znam za vas ali presretan sam šta su počeli raditi baš prave remake-ove od PS/PS2 igara. Dobili smo Crasha, Ratchet and Clank, dobit ćemo ovo, također Resident Evil 2. Genijalno doba za biti gamer.
To te ja pitam! Pristao bi na mjesec dana bez sexa samo da ubaci nekoliko novih Colossusa *.*Eto to je koda ja kažen pristajen na misec dana da nikako ne dobijen na kladionici...
Mene ste našli zajebavati
TGS trailer!
https://youtu.be/eTAcFWAUmg0
Trailer u Gamersyde kvaliteti.
http://www.gamersyde.com/hqstream_shadow_of_the_colossus_tgs_trailer-40867_en.html
6.2.2018.
https://youtu.be/D3VG_aN2_5k
Super izgleda. Nisan ocekiva da ce tako brzo izac.
Gubi mi se bajkovita car sa ovak cistom slikom, ima nekaj u onoj zrnatosti sa dvojke.
Izgleda bogovski.
40$. Ne loše
Igra je dostupna za preorder na nasem storu za 269 kuna.
Sve to lijepo i dobro izgleda, ali ja sam igru dva puta prešao. Osobno me ovo ne zanima previse kad ima tona igrara koja se treba odigrati. Možda čisto za kolekciju uzeti pa je danom ponovo odigrati.
Zelda za sirotinju realno.
walking simulator koji je opravdano financijski flopnuo pa se 100 godina poslije na temelju fanbojevskih cendranja nastoji izvuć iz naftalina i kapitalizirati ponovno. As usual.
Ma igra je bila zanimljiva i sve to stoji, ali prekratka, gotovo ništa za raditi i tolikom svijetu osim tamaniti divove, grafički je to izgledalo ok na ps2, ali je sve pucalo po savovima i fps je bio očaj, a kontrole jedne od najretardiranijih u povijesti gaminga. Kamera je bila noćna mora.
Kažu prezahtjevna igra za ps2 bila. Pa šta su onda Mgs3, God of War II i Ff12?
walking simulator koji je opravdano financijski flopnuo pa se 100 godina poslije na temelju fanbojevskih cendranja nastoji izvuć iz naftalina i kapitalizirati ponovno. As usual.ahahah pure gold