Zašto bi meni itko govorio koji klub da hejtam ili koji da volim ? Kakve su to nebuloze ? Nitko ne misli da je United smeće, ili bilo koji drugi klub sa bogatom riznicom trofeja, na način da ih se smatra bezvrijednim klubom. Ali ako mi ne odgovara sto i jedna stvar oko njega, ili oko nekog drugog kluba, nitko mi ne može reći da nisam u pravu. Nogomet nisu čiste brojke, status i renome, i ugasiti emocije i subjektivna mišljenja oko njega kao sporta je nemoguće. Trebao bi više hejtati Leicester jer je preko noći ostvario uspjeh i jer prije 10 godina nismo čuli za njih, a manje United jer su u njemu igrale neke legende ? Zaboli me ona stvar za njih, za ona dva indijca što sjede iza klupe na Traffordu, za navijače, za kliniku za transplataciju kose i sve vezano uz njega ako nemam s njima apsolutno nikakvu poveznicu, ako me ništa nije vezalo uz njih kroz povijest nogometa ili pak ako su mi se čak zgadili nečime, ako su me u tom periodu pridobili drugi itd. itd. Braniti nekome da nešto voli ili mrzi je suludo na n-tu potenciju.
Jedno zanimljivo štivo vezano uz trenutno stanje engleske lige - http://www.telegram.hr/price/analiza-a-holige-je-li-u-soldima-sve-zasto-je-leicesterova-i-tottenhamova-bajka-uzasnula-premier-ligu/
Za razliku od Guardianova Jonathana Wilsona, koji smatra da će ovakve “anomalije” zbog komercijalne dominacije Premier lige u odnosu na većinu ostalih europskih klubova postati pravilo u godinama koje dolaze, Lyons misli da će to samo natjerati najbogatije engleske klubove da nađu načina kako uložiti još više.
Isto očekujem i od Reala u ljetnom prijelaznom roku. Oh da, i novog trenera. Jer onaj koji osvoji samo LP nije dovoljan.
Šteta prekratkog zaključka, dobra analiza i zanimljivo je bilo pročitat razlike i usporedbe, ali nebi škodilo da je frajer još malo svog mišljenja dao na kraju.