http://en.toty.uefa.com/
Da vas čujemo. :)
Moj izbor, 3-4-3 taktika, naravno igrači ne moraju bit smisleno postavljeni, možete imat i 3 lijeva beka u ekipi.
Buffon - čovjek je imao sezonu kao da mu je opet 20 i koja godina, bio jedan od ključnih igrača pri odvođenju Juventusa do finala LP, kao i do scudetta i kupa, daleko najlakši izbor.
Pique - sjajan u Barci prošle sezone, više mi je pustio dojam nego li ostali u njihovoj obrani, osvajanje 3 trofeja, dobre igre za Španiju, inače i nije baš moj favorit, ali baš tekme koje sam i gledao je odigrao dobro, pa eto.
Alaba - jedan od najkonstantnijih igrača Bayerna, dok su razni Boatengi imali svoje trenutke (khm Messi khm), Alaba je u principu bio bezgrešan. Nevjerojatna sposobnost tranzicije obrana-napad, sposobnost igranja više pozicija, i ključan igrač Austrije u sjajnim kvalifikacijama di su od 10 tekmi u 9 pobjedili, te 1 remizirali.
Chiellini - što bi bilo kad bi bilo, nesretna ozlijeda mu je onemogućila igranje u finalu LP-a, a imao je jednu od boljih sezona svoje karijere. Što je rečeno za Buffona u principu vrijedi i za Giorgia, dva trofeja, finale, i kvalifikacija Italije bez poraza su mu obilježile godinu. Dokazao stopersku klasu.
De Bruyne - uz Rodrigueza ključni čovjek Wolfsburga pri osvajanju kupa, te pri plasmanu na drugo mjesto Bundeslige. Nerijetko je sam vukao klub, nagledali smo se golova i asistencija, uistinu magična sezona, dok i u Cityu pokušava trenutno replicirati tu formu sa 6 golova u 14 utakmica zasada. Također veliki utjecaj u Belgiji sa izravnim kvalificiranjem na Euro uz 4 gola u 10 tekmi.
Rakitić - iako mrzim tog našeg cigana zbog nemoći i bolikurca koju pokazuje u reprezentaciji, činjenica je da je imao puno jaču debitantsku sezonu nego li se mislilo. Priznajem da sam ga tretirao kao samo jednog igrača više u Barci, kao potencijalnog vodonošu prije kojeg će igrat neki Sergi Roberto il XY, ali bogami pustio je itekakav impact sa sada već dvoznamenkastim brojem golova i asistencija, što je pothvat pored firepowera kakav ima Barca.
Pogba - the prodigal son nastavlja i ove godine, iako je bilo tekmi kada bi možda i nestao, nestajali su i svi ostali na ovom popisu. Dvoznamenkasti broj što golova što asistencija, upošljavanje Morate i Teveza na svakodnevnoj bazi, dokazao je još jednom o kakvom se talentu radi. Preuzevši konce u zadnjih par tekmi je učinio i Juve boljim, kojeg će polako ali sigurno vadit iz trenutne situacije.
James Rodriguez - iako se ne može pohvaliti nekim trofejom u ovoj godini, James je imao sjajnu sezonu i to pogotovo kada se sagleda da je zbog ozlijeda propustio čak 28 utakmica. Neumoljiva statistika u ligi od 8 golova i 10 asistencija u 19 tekmi koje je odigrao u 2015oj godini (ne računavši još 9-10 golova i 7-8 asistencija krajem 2014.) govori da čovjek i sa najmanje minuta i sa najviše problema koristi svaku minutu na najbolji način, a i čini sve suigrače boljima.
Suarez - bila je borba on ili Neymar ali rekao bih da je Luis ipak nešto korisniji za ekipu. Iako je Neymar u zadnje 2 sezone bio nešto jači statistički, ako se izbrišu golovi iz 2014. pobjedu odnosi Suarez. Gol u finalu, uz ukupno 7 u LP, osvajanje 2. mjesta za naslov najboljeg UEFA igrača Europe, već navedena 3 trofeja Barce i dominatan start ove sezone su sve što mu treba za poziciju u najboljih 11.
Lewandowski - jednostavno gol mašina. Ne samo da je imao zavidan broj golova prošle sezone, već frajer trenutno u sezoni ima jednaki broj golova kao i nastupa, dok je za Poljsku zabio 9 komada u 6 tekmi ove godine. Nevjerojatna forma, nevjerojato lakoća zabijanja. Neka je osvojio samo ligu, koga briga, prototip savršenog napadača.
Messi - iako je Cristiano zabijao više mislim da će Lionel biti ipak zadovoljniji s obzirom na 3 osvojena trofeja. Znaju se brojke, znaju se nagrade, zna se i moj antagonizam prema njemu, ali zanemariti prvog strijelca kluba sa osvojenim treblom ni ja ne mogu.
Nažalost nisam mogao naći mjesto za Kikija. Iako je Ballon d'Or bio i više nego zaslužen, bio je zaslužen onda kada ga je dobio, a to je bilo u 1. mjesecu 2015. godine. Nakon toga su mi jednostavno drugi pustili jači dojam.