@Raziel revijalna utakmica za priljev love, kao i revijalna sezona 😆 nevjerojatno da imaju jedan poraz u Europi
Ontopic:
Cunha je done deal u ManU. Gyokeres potpisuje krajem ovog tjedna. Mbeumo najvjerojatnije slijedeci deal. Time rjesavaju napad i krila.
Pored silnih odlazaka koji su potvrdeni, Lindelof, Evans i Eriksen, spominje se Onana, Garnacho, Casemiro. Nagada se dolazak Martineza na gol. I treba netko na drugoj strani od Heavena.
Amorim je kompletno promjenio Carington, odlasci u svim pozicijama kluba, promjene u svakom levelu poslovanja, navodno je ucinjeno promjena u 6 mjeseci za sto bi realno trebalo 3 godine. Ragnickova “operacija otvorenog srca” se konacno dogada.
Zavrsni govor Amorima na kraju sezone zapravo otkriva sve “kada sam dosao u klub startali smo sa 2 pobjede i remijem, tada sam rekao na press konferenciji kako dolazi oluja”. I covjek je bio u pravu, sve se tako odigralo, rezultatski lose, najlosije mozda u povijesti moderne ere. Ali sitnice se naziru, utakmice se ne zavrsavaju sa 1 udarcem na gol, vec 23, sto ukazuje i veci dio problema novog sustava sa postojecim kadrom, realizacija. Spomenuta 3 imena na vrhu posta bi to trebala okrenuti na bolje.
Koja je strategija? Jako podsjeca na danasnji Inter, uzimaju se iskusni “mid tier” igraci i gradi se kostur, novi kadar u okvirima financijskog fair playa za ono sto Amorim zeli, igrace bez straha na lopti i okomitost kada je potrebna. Puno trke u manjim diamond strukturama za tranzicije sa smislom, a ne stihijsko ispucavanje zupanijske lige.
Ovo je nekakav zakljucak na temelju podcasta i ono sto Romano prenosi u vezi transfera. Hoce li to znaciti sam vrh tablice slijedece godine? Vjerojatno ne, jer se mijenja sve, a treba doci i beskompromisna podrska Amorimu, javno, da se ne spekulira vise