Nisam imao vremena za napisati više, pa kratki rezime Lige Prvaka.
U utorak sve više manje očekivano izuzev dva Manchesterska iznenađenja. Benfica rutinirano preko Astane, Sevilla preko Gladbacha, Atletico preko Galate, PSG protiv Malma, kao i Real preko Šahtara s Bebekom ili bez njega. Apsolutno sve očekivani hendikepi i tu nema prigovora. Očekivao sam da će istu stvar napraviti i Wolfsburg možda čak, al vjerojatno se osjeti nedostatak KDB-a, pa su zabili samo taj 1 gol.
United potpuno neočekivano. Nakon pobjede nad Liverpoolom i laganog bildanja samopouzdanja su dobili teški šamar u Eindhovenu. Nažalost uspio sam samo vidjeti pogotke pa nemogu pričati kolko je tu što bilo zasluženo, ali očito nije Van Gaal još doveo sve u red kao što je mislio.
Od Juventusa nisam očekivao puno, mislio sam si, ako bude bod tamo bit će fešta. Kad ono potpuna kontra od one kataklizme koju su prikazali u prva 3 kola Serie A. Sjajna defenzivna partija, City je do gola došao tek nezasluženo putem prekršaja što isto dosta govori, dok je prema naprijed efikasnost bila na 5 puta višoj razini od one viđene. Nadam se da je Allegri shvatio da ništa od 3-5-2 taktike nakon što je napokon bacio 4-3-3.
Što se tiče jučerašnjeg dana, tu je bilo pak puno više iznenađenja. Nije mi toliki šok da je Roma izvukla bod doma, je da je Barca Barca, ali ovo je jedino nezgodno gostovanje koje imaju tako da nema zašto bit ovo neočekivano. Bayern rutinski, kao i (napokon) Chelsea, kao i Leverkusen.
Od Lyona sam očekivao čistu pobjedu u Gentu, nevjerojatno da nisu iskoristili cijelo poluvrijeme s igračem više, pa završnicu s 2 igrača više, i da su još fulali penal. Također sam očekivao od Porta možda malo više, oni nekako redovito u skupini pobjede ekipe renomea Kijevskog Dinama, mogu žaliti zbog kasno primljenog gola.
Zenit mi je iznenađenje, očekivao sam otpor, no isto tako sam očekivao i da će Valencia to ipak riješiti bez obzira na omanje poteškoće. Očito sam se totalno prevario tu.
Jednako kao što sam se maksimalno prevario i na majki svih utakmica jučer. Realno Dinamu se nema što prigovoriti, odigrali su jako dobru utakmicu protiv indisponiranog protivnika, iskoristili su sve njihove mane, izgarali su na terenu (Pivarićeva partija je bila čista fantazija) i da su malo iskusniji dokrajčili bi još teže ekipu koja je bila u onakvom knockdownu. Wenger opet očarao gubitničkim mentalitetom, ne stavljanje Walcotta od prve je bila čista ludost, a uopće davanje šansi Arteti koji je istrošio svu esenciju nogometa koju je imao u sebi je još veća. Totalno početnički.
O "osjećajima" oko tekme nebi jer ta rasprava može trajat danima. Ali je zato Alač na aparatima - http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=sport&id=842537