PSG je stvarno odigrao jednu dobru utakmicu koja je lako mogla završiti s dva tri razlike. Nekoliko stvari se da primjetiti, no početi ću s nečime s čime se možda neće svi složiti. U dileme Mbappe Haaland u budućnosti, odgovor je uvijek Mbappe. Već dugo mi ostavlja dojam kao da gledam Ronalda (9) u primeu i s ovakvim potezima to potvrđuje. Zna imati i on loše dane, ali i na najgori dan ti može izvući minutu genijalnosti koja te prelomi.
Pocc je nekako uspio u ovoj utakmici dobiti nekoliko stvari. Intenzitet, presing, counter presing, su bili na jako visokoj razini. Mbappe, Hakimi, Mendes, Verratti, Paredes su tu bili baš jako dobri. Natjerali su Real na puno više dugih lopti, a kao što reče kolega iznad, Marquinhos je tu doktor. Pozicijski fenomenalan igrač. Danilo također je danas pojeo svaki pedalj terena kroz koji su trebale ići lopte za Viniciusa.
Ono što moraju izvući još u igri je način kako dobiti još konkretnijeg Hakimija jer bi to morala biti ogromna prednost Parižana. Kroz cijelu sezonu nekako postoji taj strah od konkretnijeg overlapa na toj strani, što me čudi kada imaš Danila i Marquinhosa kao zatvarače u slučaju kontre. Dovoljno je škicnuti na Anfield i vidjeti što rade Trent i Salah i emulirati to jer imaju igrače za taj stil. I on i Mendes stoje visoko i dobro šire obranu, al jebote udri još malo te konkretnosti.
Messi je imao onaj promašeni penal, ali bilo je par tu dobrih dodavanja i driblinga. Imam ponekad dojam da još nije jasna njegova uloga jer se danas recimo dosta ispreplitao s Verrattijem što može biti problem u nekim drugim utakmicama. Znam da mu se možda neda, ali Mbappe zna navući na sebe dva braniča i to otvara baš ozbiljne koridore. Ako se on povlači da bude čovjek koji daje loptu kroz njih, nemaš igrača koji će je primiti. Ok on je danas kao lažna devetka dao nekoliko dobrih lopti, ali kad osjetiš krv, po meni je bolje dati ovlast Verrattiju da on sam da te lopte, a da Messija gurneš da preokupira tu obranu.
Real s druge strane katastrofa. Ako je plan bio braniti se i ganjati kontre, morao si ići u utakmicu s Valverdeom ili čak Camavingom umjesto Kroosa ili Modrića. Duboke lopte njih dvojice ti neće proći pored Marquinhosa i Pereire, a ako ne planiraš kontrolirati tempo i posjed, anuliraš najbolje osobine obojice. S jednim od onih dvoje bar imaš atleticizam koji em može pomoći pri obrani driblinga čime su parižani masakrirali, em ti po osvojenoj lopti oni mogu osvojit 20 30 metara u kontranapadu trkom.