Preporučam da danas ne propustite Chelsea vs City jer vjerujem da će biti odlična tekma. Počinje već za 3h tj. u 13:30. U PL-u su još pri vrhu Liverpool koji su za mene konkurenti za naslov kao i ova dva koje sam prije spomenuo. United mi jednostavno ne izgleda tako dobro i iako će biti tu negdje pri vrhu, ne vjerujem da će konkurirati za naslov kao ova tri kluba koja sam prije nabrojao. Može se reći i za City da baš ne pokazuju neke dobre rezultate, ali to je City i ne mogu ih otpisati. Brighton se prikrao vrhu s 4 pobjede i jednim porazom i koliko god bi bila lijepa još jedna Leicester priča, to se neće dogoditi i samo je pitanje vremena kad će potonuti.
U španjolskoj očekivano što se tiče Barce. Tonu sve više i više i možda se i ostvare one moje šale da ih čeka Europska liga uskoro. Protiv Granade su imali 50+ centaršuteva pa se iz toga može zaključiti do kakvog su nogometa došli od tika-take. Koeman izgubljen u vremenu i prostoru, valjda ni njemu nije jasno kako je završio na klupi Barce. Real iako je prvi i iako se čini da dominiraju, oni koji gledaju svaku tekmu se sigurno ne bi složili. Tekme protiv Valencije i Intera su bile katastrofa iako su pobijedili na kraju. Benzema valjda u formi života, a Vinicius je izgleda napokon proigrao iako i dalje u trenucima izgleda šlampavo u završnici. Alaba pun pogodak i igra kao da je u Realu već godinama, a Ramos ozlijeđen u PSG-u pa izgleda da smo ga se riješili na vrijeme. Atletico standardno na ho-ruk s po jedan razlike pobjeđuje. Ne izgledaju nešto posebno dobro, ali igraju svoj nogomet i uvijek su tu negdje.
U Bundesligi se mogu kopirati zadnjih 10 godina. Borusija je tu negdje, Haaland rastura i čak i da u nekom trenutku pređu Bayern, (što ne vjerujem da će se dogoditi jer Bayern rastura), na kraju će svejedno kako Bayern završiti na vrhu.
U Serie A je jako zanimljivo gdje Napoli drži vrh, a slijede ga Inter, Milan i Roma. Napoli pravog testa osim Juve-a(ako je to trenutno pravi test) nije imao, ali opet zadnje dvije pobjede su im po 4-0 pa ih možda ipak trebam početi ozbiljno shvaćati. Inter se drži iako nisu ista ekipa kao prošle godine, Milan, po onome malo što sam gledao, igraju dobro. Rome mi je žao zbog onog jednog poraza, ali vjerujem da će ove sezone biti tu negdje pri vrhu. Juve zadnje kolo upisao prvu pobjedu sezone, a i to je bilo jedva gdje su protiv Spezie okretali 2-1. Užasno izgledaju i izgleda da je Ronaldo pobjegao na vrijeme. Nikad mi Serie A do sad nije bila zanimljiva jer je uglavnom Juve dominirao, ali ove sezone bi ih mogao malo i popratiti.
PSG u Ligue 1 iako ima 7 pobjeda u 7 utakmica igra loše, barem u zadnjih par tekmi što je nevjerojatno s obzirom kakvu ekipu imaju. Možda Pochettino ipak nije trener tako visokog kalibra kako ga ljudi smatraju?