escoban da, ovo je financijski gledano potpuna katastrofa, svaki igrac pa cak i oni koji nisu nastupili je izgubio na vrijednosti.
ono sto meni nece nikada ici u glavu je da se svaki put nakon pobjede podcjenjuje protivnik koji uopce nije toliko los. sad ce neko reci pa to je samo kazahstanska liga, istina, je, ali slavi se genijalnost bjelice sto je na jedvite jade provukao osijek protiv pogona iz poljske a tobol svi karakteriziraju kao neku momcad koja se skuplja poslije posla unatoc tome sto se u kazahstanu ogromni novci ulazu u sport. ako gledamo realno kazahstanska liga je 27. na uefinoj rang listi dok je poljska 30. kako nisu shvatili da je taj tobol prvi u toj ligi, njegovi suparnici iz lige su izbacili steaua-u, aris te je predstavnik u ligi prvaka prvu utakmicu protiv zvezde dobio, sva cetiri predstavnika i dalje igraju europu. sa svim tim informacijama nije mi jasno kako se ovo moglo desiti.
hocu reci po snazi protivnika glupo je reci ali nije tobol po nicemu daleko od hajduka, barem ne po rezultatima a to se i treba gledati a ne to sto je hajduk u osamdesetim godinama bio respektabilna europska momcad. to nazalost vise nije i zato treba stati na loptu i prestati podcjenjivati protivnike i smiriti euforiju koja je po meni jedan od najvecih problema hajduka. jednostavno sve te momcadi se ne znaju nositi s tim pritiskom a to se vidjelo i jucer kad se primio prvi gol. vjerojatno su se igracima vrtile scene groblja na poljudu ili scene samaranja na marjanu. ne zelim igrace opravdavati jer su svjetski zasrali ali okruzenje oko hajduka je strasno tesko.