Razočaran sam da se na ovom forumu ne komentariše nogomet kao nekad.
Zar nikoga od vas nije zasjenila kohezija Tuchelove inteligencije i Chelsea-eve mladeži u zadnjih par sedmica, pa i onu finalnu noć protiv građana?
Momci koji su ovu Ligu prvaka od grupne faze po statistici gubili svega nekih par minuta, i momci koji su se lavovski borili do posljednjeg sudijskog zvižduka.
Da ne spominjem najboljeg veznjaka u univerzumu, Kantea, momka koji je svojom igrom toliko pokazao fudbalskom svijetu, da treba dovesti stručnjake koji će studirati i zapisivati njegovo kretanje i snalažljivost po terenu.
Iako je Tuchel najzaslužniji za svaki osvojeni bod otkako je došao, čovjek koji je svojom vizijom do maksimuma iskoristio potencijal klupe Chelsea, i od njih sastavio parnu mašinu o kakvoj je Lampard imao ideju, ali intelektualno nije mogao dokučiti, je također za izučavanje.
Ono što mi se najviše dopalo otkako pratim nogomet, jeste genijalno raspoređivanje taktike i zatvaranje linije odbrane u posljednjih 30 minuta protiv Citya.
Uvođenjem Kovačića i Puliśića i zatvaranje vezne linije, pri tome forsirajući krila i napad (bez napadača) na srljanje i beskorisne pokušaje, je po meni uistinu genijalno.
Da su još 45 minuta pokušavali dati gol na onakav način, ne bi uspjeli.
Jedino što Chelsea fali je jedan fizički jak i precizan napadač tipa Harry Kane, i mogu se nadati još mnogo titula u budućnosti.