Sad ću opet malo pričati o Juventusu, ali prvo moram odati i priznanje Realu i Cristianu jer njih nisam ni spomenuo u ova dva posta ranije.
Nisam jedan od onih koji će se naslađivati nakon pobjede, pisati "spavaš li mirno" uz neizostavni smajlić koji se valja na podu i slično. Znam kada sam u pravu, a kada u krivu, znam kada je jedna ekipa bolja od druge i znam kada je jedan trener nadigran od strane drugoga. Real je iskoristi svu taktičku i mentalnu prednost koju je imao i samo čekao kada će Juventus pogriješiti. Kada su zabili za 3-0 sam išao izbrojati sve opasne šanse koje su imali, i svaka osim Kroosove grede je završila s golom. 4 puta su došli naprijed, 3 puta zabili i to nešto govori.
Zidane je mentalnu bitku dobio već na početku s time što je postavio identičnu postavu kao u finalu. Allegri je pak odlučio pritisnuti self-destruct prije početka što je nevjerojatno. Ja 4 godine evo već govorim da je krivi čovjek za ovaj posao, ali uvijek vodim borbu sa vjetrenjačama i drugim nekim ljubiteljima Juventusa koji mi govore, "ej pa 2 finala, pa uzastopne Serie A" itd. No cilj je ići na taj jebeni naslov Europe, a upravo on je bio prepreka već 4. godinu zaredom. Ne radi se o nesrećama, već o čistim porazima trenera.
Možete provrtiti sve portale ili fan stranice Juventusa na FB-u i vidjet ćete svuda iste komentare ne samo za ovu utakmicu nego općenito za probleme unutar postave. De Sciglia spočitavaju već koliko dugo? On ga stavi pored zdravog Lichtsteinera koji je stvoren za tekme s puno trke kao ova. Barzagli je stoper koji ne može igrati u paru s nekim jer ima 36 godina i trči kao osoba koja hoda kroz bazen i to se vidjelo kad je ispao pored najobičnijeg bloka Benzeme. Igranje sa dva lijeva beka je van svake pameti i to može potvrditi osoba koja ima samo neko površno nogometno znanje, a još luđe je onda baš u korist igranja dva lijeva beka svoje lijevo krilo baciti na desnu stranu pored zdravog desnog krila Cuadrada na klupi.
Zašto dati prednost nedokazanom Bentancuru u ovakvoj utakmici je još jedna mozgalica, pogotovo zanimljiva kad su na klupi Marchisio i Matuidi.
Sve pogreške u igri su samo posljedice isključivo njegovog izbora i taktičkih zamisli i potpisujem da je nevjerojatno da klubovi kao što su Chelsea i Arsenal vide nešto u tom čovjeku. Sjetite se bilo kojeg trenera koji je vodio neku ekipu do vrha Europe i sigurno ćete se sjetiti nekog poteza koji je isti napravio, vidjet ćete neki rukopis. Što je ikada Allegri napravio?
I da pobjede 4-0 na Bernabeu što naravno neće ni to mu ne bi priznao. Shvatio bi to kao inat igrača, jer on takvu igru sigurno ne može niti zna postaviti.