Samo bi najveći fanboy na Svijetu tvrdio da Real trenutno igra dobar nogomet, a kamoli da je ravnopravan sa ostalim timovima u toj klasi.
Poslije posljednjeg osvajanja Lige Prvaka, Real ne nalikuje više ni na 80% tima kakav je bio prošle sezone, koji je uistinu bio prejak i koji je pogazio sve na putu.
Otkako je počela nova sezona tim se doslovno raspada. Igraju bez napada i sredine, jedino se odbrana onako dobro drži (ali opet ni blizu kakvi su bili).
Najveća greška prije svega im je bila prodati Moratu Chelseau i pri tome ostaviti Benzemi toliko prostor u napadu, čovjeku koji je za mene jedna od najvećih prevara u nogometu.
Druga stvar je da su poslije onolikih osvajanja prošle sezone morali dovesti barem neko dobro pojačanje da se osvježi tim i donese neka nova energija u momčad. Mislili su sa istim timom nastaviti harati, dok su se protivnici pojačavali i kužili te već postojeće igrače i taktiku igranja. To me i na Chelsea podsjeti kad je prošlu sezonu proletio sa istim timom i istom formacijom, pa su na početku ove sezone sjebali se pravo kad su vidili da bez pojačanja i nove energije ne ide.
A i Ronaldova trenutna forma je preslika cijelog stanja u Realu, i njegovog uticaja na njihovu igru u sklopu.
Ronaldo kad ima loše dane, svi u timu ih proživljavaju, što je jasna činjenica da bez njega qrca ne mogu.
Završili su drugi u grupnoj fazi UCLA, pobijedio ih je tim koji je u istoj kriznoj situaciji u Engleskoj trenutno. Sa kraljevskom ligom mogu da se pozdrave.
I osim ako ne ulože 100+ miliona u ovom prelaznom roku i novcem ne pokušaju da se naslone barem uz vrata onih trenutno najvećih, neće ih niko shvatati ozbiljno.
Pa čak ni vas, dragi moji fanovi.