Nisam citao ovo sve, ali kada sam danas upalio temu, ovo je valjda prvi put nakon 2-3 godine da se ovoliko pisalo nakon jedne tekme, podsjetilo me na doba kada je bio jos Maxspeed (iako mislim da on nije uopce presao na ffa) i moglo se stvarno konstruktivnih ovdje stvari procitati i bile su bas jebene rasprave. Danas osim Blejda nitko ne pise malo dublje postove ili analizira.
Jednostavno, i neka se nitko od ostalih ne nađe uvrijeđenim, se nema sa kim ni diskutirati. Mi koji bi i znali konstruktivno popričati, pa čak i kada bi bili neznam koliko pristrani i kontra jednih drugih (iako uvijek civilizirani/normalni), smo se nekako povukli pod najezdom valjda ovih one-line komentara. Možda je u nama greška što nas nekoliko nekako ne pokrećemo raspravu kao nekad (i vjerujem da će se prepoznati ovdje svi koji bi trebali i s kojima sam ja, a i koji su općenito ikad vodili normalnu raspravu + ima i nešto novijih članova koji rjeđe pišu al sam uočio neke kvalitetne postove svojevremeno), ali isto tako je nezgodno kada će između svaka 2 malo smislenija posta stajati besmislica i najjeftinije provociranje. Ovoga puta se nabilo stranica i stranica, no opet se više od pola tih postova svode na "moj tata je jači od tvog", "vi ste krali prije, sad krasti možemo mi" itd.
Kada si spomenuo već Maxpeeda moram ga i ja prozvati jer se vidim sa čovjekom jednom tjedno. Recimo određenu dozu svojih komentara koju sam utrošio u forum sada utrošim kada se nađem s njim svake srijede na pivi u Rijeci. Čovjek živi i radi u Crikvenici, igramo zajedno u ekipi pub kvizove (baš smo danas bili na sportskom i paralelno gledali Barca - Juve), izađemo van, itd. Nismo gay, bez brige. Uglavnom, pitao sam ga kako to da ga nema na forumu (a registrirao se je ovdje), no rekao je da se jednostavno pogubio u svim prijelazama i promjenama "ekipa" i da se nije snašao s time da krene nanovo te je forum općenito potpuno izbacio iz svoje dnevne rutine.
Što se tekme tiče, Juve odigrao kao momčad u punom smislu te riječi. Da su igrali još 180 minuta protiv Barce, ni u tih 180 minuta nebi primili gol. Toliko sam srao po Allegriju i zazivao njegov otkaz i onda kada je sve išlo po planu, ali moram se pokloniti čovjeku i pojesti sva govna. Ovako discipliniranu i kompaktnu momčad složiti u kojoj niti jedan igrač nije centimetra krivo nogu postavio je stvarno taktička genijalnost. Također moram pohvaliti i način na koji su im pustili prividnu kontrolu utakmice, dok je ustvari Juve bio cijelo vrijeme taj kojeg se pitalo kojim će rezultatom završiti utakmica, te da im je bio prijekopotreban pogodak, vjerujem da bi ga i zabili, no odigrali su točno onoliko koliko su trebali. Talijanski, ali opet nije bilo ružno za oko.
Chiellini i Bonucci su vrlo vjerojatno trenutno najbolji stoperski par svijeta, Dani Alves, koliko god sam ga mrzio i bio nezadovoljan početkom sezone s njime, je karakterno čista suprotnost od onog cigana Danija Alvesa iz Barce, dok je Alex Sandro napokon došao na onaj nivo koji se od njega očekivao i postao bekčina.
Khedira i Pjanke odradili posao, i za Pjanića također imam riječi pohvale jer me također nije toliko impresionirao na početku sezone, no iz čovjeka koji je trebao biti samo play je postao box-to-box veznjak sa i više nego solidnim defenzivnim sposobnostima. Cuardado i Mandžo jako dobro pokrivali svoje strane, i dok me kod Mandže to nije toliko iznenadilo (iako i dalje nemam afinitet prema čovjeku baš, no s ovom "novom" ulogom počinje to dobivati), nisam mislio da Cuardado može odraditi taj posao.
Šteta je što je nešto tiši bio Dybala danas, no teško je očekivati i da svaku utakmicu dečko odluči maltene sam, ali ono di je potreban još napredak je kod Higuaina. Jasno, treba neko i male utakmice dobiti, i Gonzalo uredno trpa takvima, ali i dalje mu se zna dogoditi, kao i npr. Cavaniju, da nestanu negdje na ovakvim utakmicama. Nitko ne traži da zabije hattrick, ali za te novce nekakav impact bi morao dati.
Eh da, i Buffon može braniti još očito koliko god poželi.
Sve u svemu jako sam zadovoljan, najkompaktiniji Juventus koji sam gledao još od početka stoljeća. Bez bahaćenja mislim da su najbolja ekipa od preostalih u natjecanju i da imaju rješenje za bilo kojeg od nadolazećih protivnika. Tri potpuno različite ekipe, ali sposobni su savladati svaku od te tri. Nije Real nikakav bauk.