Baš gledajući zadnjih nekoliko tekmi Arsenala, jedva pobjede nad Hullom i Burnleyem, te poraz od Watforda i Chelseaja, sve mi je smrdilo na katastrofu na Allianz Areni. Moram priznati da nisam toliko gledao Bayern ove sezone, no statistički mi izgleda kao da nisu toliko dobri koliko su ljudi očekivali da će biti pod Ancelottijem. Neovisno o tome, poznavajući mentalitet Wengera tj. Arsenala i činjenicu da je Carlo doktor kada je o kup utakmicama riječ očekivao sam pobjedu Bayerna, ali ne i ovu katastrofu.
Nevjerojatno kako su ih dobili oružjem koje je poznato valjda svakom fanu nogometa. Prvi gol puste Robbena na lijevu, drugi gol zanemare snagu i skok Lewandowskog. Treći gol je ajde čista perverzija s onim dodavanjem Lewe, četvrti odbijanac, al onaj peti, ono je već bilo ruganje. Količinu lažnjaka Bayerna i toliko plivanja čitave obrane Arsenala je trebalo uglazbit s Benny Hill melodijom. Cirkus.
Real realovski. Malo šoka i onda preokret. Gol Napolija stvarno neznam dal pripisat genijalnom pregledu Insignea ili užasnom postavljanju Navasa. Ronaldo izuzetno timski raspoložen, slao puno iskoristivih lopti, čak se onom golu Casemira veselio kao da ga je sam zabio. Za Napoli nije sve izgubljeno, ali način igranja Reala nakon primljenog gola je pokazao da stvarno pod Zidanom imaju jak karakter.
Što se jučerašnjih tekmi tiče, iznenadile me obje. Ok pobjeda Benfice nije toliko čudo, ali je koliko su zicera fulali u Dortmundu. Auba ne samo da je mašio penal, nego je atipično i šansu 1 na 1 poslao nebu pod oblake. Dembele također promašio zicer, Reus također mogao bolje, no treba pohvaliti i golmana Benfice koji je čupao neke stvari koje se inače ne brane (onaj jedan odbijanac pogotovo).
O Barceloni i PSG-u ste sve rekli. I jedna i druga ekipa su pokazale neke slabosti tokom sezone i iskreno misilo sam čak da je PSG više šanse imao u nekim prethodnim susretima u zadnjim godinama nego li u ovome. Ali bome doktor Unai je niotkuda izvukao perfekcije. Obrana koja je pročitala svaki napad Barce, sredina koja je presjekla i oduzela bolesno puno lopti jednoj Barceloni, strahovito okomit napad i lopte koje su bez problema išle u for između stopera ili beka i stopera. Djelovalo je čak prejednostavno i lako za replicirat kao šablonu protiv Barce, no sigurno je da nije jednostavno kako se čini. Di Maria odigrao bogovski.