Sad kada se sezona malo zalaufala mogu i ja reć koju.
Premiership je stvarno nikad uzbudljiviji, Liverpool igra vjerojatno najbolji nogomet u ligi i možda čak i bolji nego onda kada su bili pretendenti za naslov sa Suarezom i Sturridgeom u bolesnoj formi. Obrana je i dalje problem, ali opet je i kao takva kudikamo bolja nego zadnjih sezona, i to treba uzeti u obzir da je danas Lucas igrao stopera, i da je lijevi bek i dalje srednji vezni i da je to najbolja opcija koju imaju.
Conte je pronašao dobitnu formulu u Chelseaju, tipovao sam na njih još početkom sezone kao možda i najozbiljnijeg kandidata za naslov (čak i ispred Citya), i mora se priznati da izgledaju jako moćno otkad igraju taj neki 3-4-3.
Arsenal je nekako tipičan arsenalovski. Kvalitet je tu, igra je tu, ali svako malo im se zalomi neki Middlesbrough, nedostatak pobjeda protiv konkurenata kao danas i slično. Opet će biti opasni, ali mislim da jednako tako opet to nije to.
City je pokazao da je pobjediv. Iako u nekim utakmica to izgleda nezaustavljivo, i čak sam sam nekoliko puta rekao koliko god da ne volim Pepa, da je nogomet koji je on doveo tamo bio u jednom trenutku mi možda i najbolji u Europi. No mislim da je lagano tempo i intenzitet Premiershipa došao na svoje, i da se obijaju u glavu eksperimenti njegovi sa guranjem bekova na stopere i slično, kao i suludi fizički zahtjevi poput onoga da Aguero pretrči minimalno 11 km po tekmi.
Totić pak je opet kao ozbiljan, ali djeluju mi jako inertno prema naprijed. Nitko ne spominje ove sezone ni Kanea, ni Allija, ni Eriksena, već im je sav fokus na tome da ne izgube, pa pri tome ne uspijevaju ni pobjeđivati. Son je imao onu eksploziju, ali koliko god on možda i dobar bio, ne možeš očekivati da napadačku igru temeljiš na bljeskovima Sona.
Jako mi se sviđa i situacija u Bundesligi. RB Leipzig je danas došao na jednak broj bodova sa Bayernom i nadam se da će oni možda biti svojevrsni Leicester Bundelige ove godine. Također mi je drago vidjeti jako dobar Hoffenheim i Herthu. Dortmund tu vreba, al na svaku 6-0 pobjedu dođu onda poraz i remi protiv ekipa od kojih nebi smjeli gubiti ili remizirati kao što je recimo Ingolstadt.
Unatoč tome što sam Juventin, drago mi je zbog svih rossonera da Milan liči napokon na nešto. Daleko od toga da je bajno, i puno je tu nekih na knap pobjeda, ali opet, drugi su, imaju nekoliko jako dobrih mladih igrača na kojima mogu temeljiti budućnost i mislim da bi bio ozbiljan boost za klub ako uspiju osigurati makar treće mjesto da opet vidimo njihovo ime u Ligi Prvaka dogodine. Iako ima se što za pitati i Romu i Napoli, pa čak i Lazio i Fiorentinu. Za Atalantu nevjerujem da će baš održati ovu formu čitavu sezonu. Također, unatoč prvom mjestu, i dalje mi se ne sviđa što Allegri radi te ga smatram šarlatanom i potpisao bih odma njegovu smjenu. Proračunati nogomet bez muda opet neće donijeti ništa veliko u Europi, a svi su na početku sezone vikali, ovo bi morala biti sezona Juventusa.