Sve mi super zvuči - pretpostavljam da je to klasični RPG gdje se stil igre definira klasama? Atributi se isto ručno dijele ili ih klasa definira? Jesi imao kakve (mini) boss borbe? Valja to kaj?
Piši, piši...
Yup, klasa je bitna, ali imaš priliku napraviti svog "hibrida" ako tako želiš. No početni statsi su isto tako bitni, pa ne znam koliko je to isplativo na duge staze. Specijalizacija uvijek donese svoje plodove u late gameu u ovakvim igrama. Moj glavni lik je muški witch(er) i specijaliziram ga za witchcraft i geomancer smjer. Od ostalih tu mi je jedna archerica i dvije ženske za blisku borbu (jedna knight, druga je warrior). Jedna od njih ima mogućnost healanja (i to ova likuša koju sam ja radio na početku igre, mislim da je ona knightica), što je stvarno jako korisno. Ne sjećam se ima li specijalizacija usko vezana za healanje, ali ako zatreba, brijem da ću tražiti NPC-a u igri koji to može izvoditi. Zasad nije potreban.
Naletio sam na samo jednu mini boss borbu kod svjetionika, i to stvarno nije bilo problematično. Digao sam u zrak bačve s uljem sa strane pa je boss brzo predao papuče, zajedno s par dodatnih mobova. Stvarno je masa prilika za iskoristiti okolinske faktore i predmete sa strane, što može olakšati masu borbi. Ali i zagorčati, primjerice kada ti mob eksplodira i iza njega ostane otrovni oblak ili goruće tlo. Tako da, treba igrati polako i dosta taktizirati. zasad sam najviše puta poginuo nalijećući na eksplozive grobove i zamke (budeš vidio, heh).
I da, počeo sam malo sumnjati da igra ipak nije baš tako bezgrešna i bez bugova. Kod jednog bitnog NPC-a me počeo napadti njen čuvar bez nekog dobrog razloga. Ako bi ušao u istu prostoriju, napala bi me i ta ženska koja je usko vezana uz glavni quest, pa mislim da se ne bih dobro proveo kasnije da sam i nju ubio (valjda). Morao sam navlačiti tog čuvara izvan te kuće i potom ga ubiti. Onda se situacija vratila u normalu i mogao sam normalno pričati s NPC-om, makar je rating za trgovanje s njom pao kao dionica Nintenda nakon početnog oduševljenja s Pokemonima.
Anyway, igra ima svoje mušice, ali uz sve te mogućnosti koje se pružaju, to valjda nije ni čudno. Obavezno treba raditi dosta saveova, a poslije svake borbe je poželjan i quick save.