4 dana kasnije

Konferencija kojoj se najviše veselim i najviše isčekujem.

Nadam se hrpi, hrpi najava i prikaza odličnih igara. Microsoft se mora probuditi i ako sada ne prikažu hrpu toga onda ne znam kada će. Ako žele Scorpio prodati, a siguran sam da cijena neće biti mala, jedino igre i igre i samo igre mogu prodati Scorpio.

nece "nista" pokazat. bit ce focus na scorpio i 3rd party igre... ono najzanimljivije - first party - ce bit dosta slabo.

Ako im first party bude slab mogu Scorpio odmah zakopati. Ja osobno obozavam Crackdown, ali on ne prodaje konzolu. 343 Industries ima novu igru i pokazat ce je. Neki tvrde da je potpuno novi IP, a neki da je spin-off Haloa.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Ako im first party bude slab mogu Scorpio odmah zakopati. Ja osobno obozavam Crackdown, ali on ne prodaje konzolu. 343 Industries ima novu igru i pokazat ce je. Neki tvrde da je potpuno novi IP, a neki da je spin-off Haloa.
343i ne radi na novom IP-u. Nije ništa osim Haloa 6 koji izlazi iduće godine. A bit će prikazan Halo Wars 2 DLC. Od 1st party  sigurno očekuj Forzu 7, Crackdown 3, State Of Decay 2 i Sea of Thieves.

Interesira me nova Forza, Microsoft bar svake godine to izda, dok Sonyu trebaju godine da izbace neku vožnju, a onda još ima neku krnju kampanju (GT: Sport) umjesto onog što bi očekivali od GT-a.

Konferencija kojoj se najviše veselim i najviše isčekujem.

Nadam se hrpi, hrpi najava i prikaza odličnih igara. Microsoft se mora probuditi i ako sada ne prikažu hrpu toga onda ne znam kada će. Ako žele Scorpio prodati, a siguran sam da cijena neće biti mala, jedino igre i igre i samo igre mogu prodati Scorpio.
Igre, al mislim da i cjena mora bit dosta pristupacna. Niko im nece dat 600$ za konzolu.

Sea of Thieves me jako zanima jer sam obozavao stare Pirates igre. I AC Black Flag sam obožavao. Znam da je ovo sasvim nesto drugo, ali volim taj gusarski setting. Samo ni to im nece prodati konzolu.
Master mislim da su rekli da zasad nista od Haloa 6.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Master mislim da su rekli da zasad nista od Haloa 6.
Čitaj opet : "343i ne radi na novom IP-u. Nije ništa osim Haloa 6 koji izlazi iduće godine."

Ne moraju ga prikazat nit neće ga biti na ovom E3. Al Halo 6 ti izlazi verovatno iduće godine, tj. rade na njemu. Još su potvrdili to prošle godine da rade na novom nastavku. Tako da ništa od novog IP-a.

Rekli su da H6 nece biti na ovom E3 a to ti prakticki znaci da definitivno rade na njemu. Mislim da MS nazalost nece ici na rizik da im Halo studio za koji su rekli da ce 20 godina raditi halo igre dat neki novi i potpuno novi IP. Iskreno, prije mislim da ce najavit Halo 3 anniversary jer to mogu brzo nastancat.

Zapravo, oni idu kontra smjer. Kad je Black Tusk pokazao onu neku spy igru prije nekoliko godina MS je otkazao projekt i renameao taj studio u Coalition i dao im da rade Gearse. Jos su i otkazali Scalebound projekt koji bi bio must have za scorpio.

MS ces dobiti crackdown, sea, state of decay i forzu 7. Forza ce rulati kao i svake godine - sta je je to je moneymaker i objektivno genijalan serijal al sve ostalo nije system seller. Ovo ostalo mogu bit dobre igre al zaboravit ce se nakon 10 dana.

Znaci ostaje ti rijec native 4K koju ce rec 987 puta i 3rd party igre (koje su ostale s obzirom koliko je Sony pokupovao marketing od coda, fife i sw).

Sve je to lijepo i krasno al treba reality check. Osobno smatram da ce razocarat po pitanju igara a i sam scorpio nece biti nista tako drasticno kako se ekipa nabrijava. Opet je to isti jadan CPU kao i u ostalim konzolama i Pro, a GPU ce ti samo osigurati 4K jer je scorpio namjenjen da postojece xbox one enginee vrti u 4K. Uglavnom, ekipa koja ce do kraja ostat na obicnim xbox one i ps4 nece nista propustit.

Nije ovo nikakav next gen niti ce biti. Za konzole ce biti preporod kad ce dobiti ryzen procesore i kad ce pocet pravi next gen.

viper89
Potpis.

Mene samo zanima hoće li opet biti totalnih ludorija poput Cirque De Soleil slonova. To je bilo zabavno.

Igre? Xbox? Pfft.

viper89 realno razmisljanje iako stvarno nikad ne znas, iznenadenja su uvijek moguca.

Meni je cijela ova medugeneracija sa Scorpiom i Pro-om cista sprdnja i prodavanje muda pod bubrege. Samo zele uzet lovu za prakticki jedan te isti proizvod. Podsjeca me na iPhone inacice 4, 4s, 4g itd....

Scorpio jos kolko tolko mogu razumjet jer jest nesto konkretniji, al Pro je cista muznja love.

eh, to se i nadam. Bas zelim da nas MS iznenadi i pocne bacat bombe al realno tesko da ce biti nesto od toga..

sta se tice mid gen refresha - ja sam uzeo pro i zadovoljan sam, fora je u tome da ja volim tech i tocno znam sto sam kupio. Meni su gust te sitnice al kako sam realno rekao svi koji ce do kraja gen ostat na obicnim PS4 i X1 konzolama nece nista propustit.

Ni scorpio ti nece bit nista drasticno bolje od Pro, bit ce ti ko razlika sad kad je x1 bio 900p a ps4 na 1080p sto je prakticki mala razlika bila, samo obrnuto. A stvar je tu tome da jos i kad ides u sve vece i vece reze razlika je sve manja, pogotovo kad imas i dobre trikove da i sub 4K prezentacija izgleda dosto blizu. hocu rec da je veca razlika recimo nesto sub 720p last gen i sub 4K ove mid-gen. Pogotovo jer 1080p igre izgledaju jako dobro.

Ono sto ekipa ne kuzi da je sve to isti jadan procesor. Jaguar je jaguar, a jaguar je kanta. I bilo kako bilo, opet ce se i najbolja scorpio verzija morat prilagoditi X1 a to je uvijek biti najslabija konzola generacije sto ce oces neces ograniciti sve verzije.

Pikseli, reze i ostala sranja su "bitna" kad pocinju generacije i kad ni nemas igara pa se glupiraju ljudi. Sad dolazi ono najbolje - igre. Sta ce tebe bit briga sto je scorpio recimo native 4k kad ces igrat Last of Us 2... mislim da znas odgovor.

Istu stvar zelim i od MS-a. Igre. Al oni jednostavno nemaju ni igara kad maknes Forzu. Ono, dosli smo do toga da ljudi nisu nahajapni na fuckin Halo. Halo! igra koja je izlaskom H3 drmala svijet. A petica je da pitas vecinu "meh". Plus fanovi su jednostavno razocarani u 343 kao devove. Sto jos ima MS osim toga, to mene zanima... definitive verzija Mordora? Ne hvala, to onak mogu igrat na PC.

Bio bi jebeni deal da MS sa Scorpio konzolom najavi par novih jakih "ekskluziva". No kako će ponoviti valjda 10 000 puta native 4k + Forza 7 + Ultra Edition Gearsi 4 + multiplatform naslovi u 4k, ne očekujem previše od konferencije.

Inače cijeli taj "4K hajp" je potpuno nepotreban budući da se valjda 95% igrača još uvijek igra na 1080p rezoluciji s jednakim postotkom 1080p televizora u kućanstvima. To je trebalo doći s novom generacijom konzola.

Istina.
Mozda cak i pokazu neke stare igre u 4K. Tipa Fallout 4 mi odmah pada na pamet (cak i VR spika, al to ce bit na Bethesdinoj main presici), a mozda cak i CDPR tj W3.. samo nisam siguran hoce li to bit moguce jer kao nisu uopce ni navedeni da ce bit na sajmu poljaci.

Inače cijeli taj "4K hajp" je potpuno nepotreban budući da se valjda 95% igrača još uvijek igra na 1080p rezoluciji s jednakim postotkom 1080p televizora u kućanstvima.
I to je optimistično. Mnogo ljudi je kupilo HD televizore i sasvim su zadovoljni njima, računam da je brojka poprilična za HR. Evo, i ja sam među njima.

.

Inače cijeli taj "4K hajp" je potpuno nepotreban budući da se valjda 95% igrača još uvijek igra na 1080p rezoluciji s jednakim postotkom 1080p televizora u kućanstvima. To je trebalo doći s novom generacijom konzola.
Definitivno, a ja bi jos i VR dodao uz to.

Ja recimo trenutno ne vidim nikakav smisao da kupujem 4k televizor. Za moj boravak doma jedino ima smisla veća dijagonala, a tu moram iskeširati barem soma eura (Tuhy će tu mnogo bolje znati od mene)
Dodaj na tu svotu kupnju Pro konzole (ili Scorpia kada jednom dođe), minimalno 10k+ investicija. I za što? Da imam malo oštriju sliku? :)
Inače sam jučer kroz DSR uspoređivao na primjeru Witchera razlike na relaciji 1080p / 2k / 4k. Na 2k vidim razliku u smislu da je npr drveće u daljini puno oštrije i općenito vidim više detalja u okolišu na većim udaljenostima, no kada dođem na 4k, već mi je teško skužiti neke razlike (naspram 2k), osim što imam slideshow jer mi grafička želi umrijeti.

Uglavnom, puno buke nepotrebno. It's nice to have, no treba pustiti da tržište sazrije. Jbt, nemam trenutno ni bandwith da streamam 4K sadržaj s Netflixa

Microsoft ce gotovo sigurno najaviti Forzu 7. Od prije jos imaju Crackdown 3, Sea of Thieves, State of Decay 2 i sigurno ce biti jos koje iznenadenje. I to bi bilo dovoljno, pod uvjetom da sve izadu u narednih godinu dana. Sony ima mnogo vise, ali kad cemo igrati TLOU 2, Death Stranding, Shenmue 3, FF VII Remake?