Piše na profilu (valjda ne vidiš jer si na tapatalku), ali stavit ću i u temu za Steam ID.

Nego, njub sam za digitalnu trgovinu (koju sam dosad i manje više uspješno izbjegavao, barem kad je PC u pitanju). Imam PBZ kartice za žiro (ima etiketu Visa Electron) i tekući (Visa debit). S tim ne mogu izravno plaćati, zar ne? Trebam paypal ili kreditnu?

Trebalo bi radit direktno s Visom bez problema.

Sa debitnom mozes najlakse placat. Prolazi na svim siteovima i na Steamu. Samo si prebacis sredstva s tekuceg na debitnu i peglas.

Sup, tnx za info.: )

: azurirao sam te na listi

http://www.ffa.hr/forum/pc-gaming/lista-steam-id-a-clanova/

Piše na profilu (valjda ne vidiš jer si na tapatalku), ali stavit ću i u temu za Steam ID.

Nego, njub sam za digitalnu trgovinu (koju sam dosad i manje više uspješno izbjegavao, barem kad je PC u pitanju). Imam PBZ kartice za žiro (ima etiketu Visa Electron) i tekući (Visa debit). S tim ne mogu izravno plaćati, zar ne? Trebam paypal ili kreditnu?
Nisam na tapatalku, nego sam corav i kmet u isto vrijeme :
Meni je ziro PBZ direktno na Steamu i povezana je s PayPalom. Nemas greske s njom.

Eto, samo da kažem da sam jučer bez beda direktno uplatio preko tekućeg računa/debitna kartica (PBZ-Visa). Ne znam radi li direktno i preko žira (bez Paypala), ali i ovako mi je dovoljno zasad.

Eto, samo da kažem da sam jučer bez beda direktno uplatio preko tekućeg računa/debitna kartica (PBZ-Visa). Ne znam radi li direktno i preko žira (bez Paypala), ali i ovako mi je dovoljno zasad.
Nisam koristio tekuci zbog "sigurnosti", jer na tekucem mogu u minus, a na ziru ne. Pa, ako mi netko slucajno mazne podatke, steta je manja.

Mislim da su na Steamu podaci relativno sigurni, iako se sjećam kako je nekad "kvalitetno" Sony kriptirao osjetljive podatke kada je bio onaj veliki upad u njihov sustav. Uglavnom se držim PayPala putem kojeg dodatno imam onda i pregled svih transakcija.

Također - PayPal i to je to...
Preko net bankarstva si prebacim željeni iznos i to je to..

Ili si vezes PayPal za jednu od kartica, pa si onda sam sebi neprijatelj, jer se moras odupirat kupovini 

Ne plaćate li proviziju na Paypalu prilikom svake kupnje?

Ne plaćate li proviziju na Paypalu prilikom svake kupnje?
Placas, zato imam ziro prijavljen direktno na "sigurnim" stranicama/servisima.

Mislim da su na Steamu podaci relativno sigurni, iako se sjećam kako je nekad "kvalitetno" Sony kriptirao osjetljive podatke kada je bio onaj veliki upad u njihov sustav. Uglavnom se držim PayPala putem kojeg dodatno imam onda i pregled svih transakcija.
onaj tko heka steam umrijet će sporo i bolno.
MasterRace Ubojice vrebaju iza svakog monitora
hail gaben

doktor1 dal ti paypal naplaćuje u eurima :)?
meni se deslio da sam čak i kad sam spojio devizni (tekući u stranoj valuti je pravilni naziv but yeah) i dalje vršila pretvorbena transakcija od paypala prema banci. naime kad se napravi račun u HR oni automatski podese da se naplaćuje u kunama. Poslao sam im poruku što se dešava pošto jel na paypalu piše 9.99 a basically naplaćeno 10.xx i dobio sam ovaj odgovor.

"Dear Ivan Pavlović Jugovac,

Thank you for contacting PayPal regarding card currency.
When you add a credit card to your PayPal account, it is automatically registered as denominated in your local currency HRK. This is our standard procedure as your card issuer does not inform us what the actual currency is.
I have received your request to change the currency of your credit card ending ____ to Euro. This is now complete and the currency of your card has been updated in your PayPal account.
We are unable to refund the currency conversion losses you incurred with your past transactions but all your future payments for that card will be charged in the correct currency.
However, I have credited __ Euro (što vas briga ) to your account.
Please remember to notify us if you add any other cards denominated in a foreign currency in the future.
Please let us know if you require any further assistance."

tako da ako imate devizni obavezno kontaktirajte paypal da vam se promijeni način naplate. also, ja sam bio u settings podesio da se naplaćuje u eurima i nije se automatski prebacilo :)
jebiga. treba se izborit za svoje pare!

Placas, zato imam ziro prijavljen direktno na "sigurnim" stranicama/servisima.
Wrong ne plaćaš. ako imas devizni račun i podešeno je da plaćaš u eurima (kao što sam gore napisao) naplaćuje se točno koliko piše. :)
ako u paypalu piše cifra a pod fee piše 0 onda se svaki višak naplaćuje zbog prebacivanja keša u drugu valutu :)

Meni su prijatelju hackali Steam, a i meni otkad putujem uokolo su u par navrata hackali šifru, da nije onog Steam Guard ja bi popušio account sa 250+ igara, tako da tko god radi Steam obavezno aktivirajte Steam Guard!

Mislim da je danas dvostruka autentifikacija must-have za bilo koji servis / uslugu.
Thx za ovu uputu oko podešavanja plaćanja na PayPalu, nisam iskreno nikada obraćao pažnju na to previše budući da nije neka velika naknada. No kako se kaže, lipa do lipe, dodatna igra :)

doktor1 dal ti paypal naplaćuje u eurima :)?
Da