sa neta, ps4 pro photo mode
damn, predivno izgleda svijet FicoLegend
Stvarno se puno može prigovoriti Ubisoftu, no iz igre u igru i iz AC-a u AC su dokazali jednu stvar - znaju raditi predivan svijet. U Watch_Dogsu je riječ o grafički predivnom, no nažalost ne pretjerano živom, ali AC je druga priča. Svaki AC do sada je imao živopisan i atmosferičan svijet. Koliko god
gameplay bio repetitivan (iako ja guštam u njihovom
combatu, no to je druga priča), jednostavno se ne može poreći činjenica da su majstori
world-buildinga.
Vidim da se spominju ponovno protagonisti. Uvijek ostanem pod dojmom da se jednostavno ignorira činjenica da je Ezio imao tri igre da se razvije u kultnog lika. U dvojci je zapoečo kao balavac koji nakon gubitka roditelja ima jedino želju za osvetom. Pred kraj igre se nazirala ta zrelost i mudrost koju je s vremenom dobio. U Brotherhoodu je još pogonjen osvetom protiv Borgija, no vidi se da je postao vrlo zrela osoba koja postavlja pitanja egzistencijalizma i stavlja ih u kontekst okršaja Assassina i Templara. U Revelationsu je pak došao do konačnog stadija gdje shvaća koliko moć kvari ljude i umjesto da traži dijelove Edena, pokušava ih sakriti od korupcije ljudi.
Mnogi ignoriraju Connora. Unatoč tome što ne volim način na koji je glasovni glumac odradio svoj posao, riječ je o jedinstvenom protagonistu. Od svih do sada, on je jedini imao potpuno altruističku motivaciju. Borio se za slobodu - svoju, svog naroda, općenito ljudi. I to je činio čisto iz uvjerenja da svatko zaslužuje biti slobodan. I dok ga je također motivirala osveta, ta borba za slobodu u kojoj se našao usred Rata za nezavisnost je igrala puno veću ulogu u izgradnji njega kao lika.
Što se Edwarda tiče, njegov put je u jednoj igri pokazao evoluciju jednog bahatog i pohlepnog papka u osobu toliko slomljenu gubicima oko sebe da mu se potpuno mijenja percepcija svijeta. Za mene osobno je jedan od najboljih protagonista ikada, a sama radnja četvorke mi je izuzetno kvalitetna. Da, bilo je tu pomalo repetitivnih mehanika, ali priča o gubitku, tugovanju i potrazi za idealima je jedna od najboljih koju smo mogli vidjeti u AC serijalu.
Arno je isto bio lik s velikim potencijalom, pogotovo jer je u samoj igri bila prisutna kemija s Elise. Kažem, potencijal je bio tu, ali sam ostao dojma da je kraj stvoren samo da jeftino igra na emocije igrača i na kraju je došao puno prebrzo. Kratka kampanja koja je mogla biti nešto puno puno više.
Blizanci Frye su nažalost bili poprilično površni likovi smješteni u površnu priču Syndicatea. Velika šteta,
setting je bio odličan, ali ga nisu iskoristili.