Egipatska mitologija se zasniva na totemizmu - vjerovanju u svete životinje.
Karakteriziraju je božanstva s ljudskim tijelom i glavom životinje, a Assassin's Creed Origins je Egipatsku svetost pretvorio u virtualno božanstvo!
Dugo Assassin's Creed serijal nije bio u pozitivnim razglabanjima do Originsa...
Devedeset sati Assassin's Creed Originsa je iza mene, a ja još s tom igrom nisam gotov. Ostao mi je cijeli DLC "The Curse of the Pharaox" i još desetak sati sidequestova maing igre. Priča je prođena već odavno. Trenutno mi je Origins najbolja AC igra i nijedna joj nije ni blizu! Pa čak ni legendarni Ezio i AC II. Origins je stvoren da se provede u njemu stotinjak sati i u mom slučaju to će sigurno biti i 200 sati u ponovnom prelasku. Igra mi u nijednom trenutku nije dosadila, dapače raznolikosti u istoj su mi ju najviše produžili. Odlična ljubavna priča, obiteljska tragedija, ratovi s bogovima, Bayek i Aya, odlični likovi, sve to je na vrhunskom nivou. No Egipat, izgled igre, izgled UI-a, atmosfera Egipta, pješčane oluje, "opipljivo" hladne noći, easter eggovi, Piramide, Memphis, prekrasan kraj igre; to je ono što ovu igru čini meni osobno jednom od najboljih i najljepših koje sam igrao.
Ono što je mene kupilo u nekom free roamu na koji sam gubio sati i sate, jest hodanje i općenito fantastične Bayekove kretnje, bilo hodanje kroz gradove, gladijatorska šetnja kroz visoku travu, šuljanje! To je glavni razlog zašto se jako teško privikavam na arkadnije kretanje kakve su pružile nedavno Lara u novoj Tomb Raider igri i Kasandra u Odysseyu. Dvadeset sati sam sigurno proveo u hodanju ili jahanju konja i deva. Par sati izgubio sigurno i na slike u photomodeu, gdje su neke lajkane i preko par tisuća puta. Hrpu puta sam se našao u igri na bezbroj lokacija i par minuta se samo divio prizoru. Jedina zamjerka ide što se naš Bayek zna nekad ponavljat ulaskom u svaku novu piramidu i što se tiče nekih glavnih questova koje komentira naš Medjay...
100/100