Fantastičan tekst, odličan osvrt!
Top deset igara svih vremena.
Kabegamijevo stivo je odlicno.
Sjecam se njegovih tekstova o igri na bivsim forumima.
Širim legendu o Okami već godinama!
Relaksirajuće tumaranje ravnicama i obroncima starog Nippona u artistički lijepoj grafici. Atmosferična glazba koja djeluje kao zen na živce pa bez obzira na to kakav ti je dan, samo upališ igru i zonaš out u taj svijet. Razina težine je lagana tako da svi uzrasti mogu igrati igru. Kist kao gimmick je unikatna fora koja još dodatno začinjava ionako već divnu igru.
Meni je stvarno predivno bilo hraniti životinje. Kada sam se penjao na Kabegamijev toranj naišao sam na mačke u podnožju tornja. Bilo žao pa sam išao kupiti ribu da ih sve nahranim.
A kada ih jednom nahraniš one su zahvalne i žele se igrati s Amaterasu. Baš vesele takve sitnice. A sama animacija dok jedu i dok svira ona opuštajuća zen muzika...
Ah da. Minus mi je govor likova koji liči na Yooka Laylee ili Klonou. Dakle bljabljabljabljablljdad.
"blopblopblopblapblop" "nininiininananino" gugugagagagu" "njunjunjunju"
Večina me dobro nasmijala.
Ipak, meni to nikada nije smetalo. Shvatio sam to mumljanje kao svojevrsnu parodiju na japanski, odnosno, način na koji mi zapadnjaci vidimo (točnije, čujemo) japanski. Mislim da je to i bio cilj developera.
EDIT:
A vidiš, negdje na backupu imam i Okamiden za Nintendo DS. Sudeći prema ocjenama, i to je vrijedno igranja.
Igrao sam Okamiden, i vrlo je dobra igra. Ipak, to nije to bez Kamiye. Fali ono nešto što je Okami nosio, imao sam osjećaj da živi na slavi originala. Za fanove dobra utjeha za pravi, punokrvni nastavak ali nažalost ništa više od toga. :)