Iako sam zadovoljan kako se vozi igra, prve prave impresije su više negativne nego pozitivne.
Igra je evoluirala u nekim stvarima, makar neznam u kojim, jer sam preskočio prošla dva nastavka, ali u odnosu na 2012-tu, prezentacija je na totalno drugom, višem nivou.
UI igre izgleda lijepo i pregledno, te se u svim tim opcijama skroz lako snaći.
A sada da spomenem koja je godina i kakva je grafika. Grafika je na razini dvijetisućesedme ili osme, a danas je 2015! Dvijetisuće i petnaesta godina.
Ovo nema ama baš nikakve veze s next genom, filterima. Igra izgleda smješno u usporedbi s konkurencijom. Čak dok se igra u nekim vremenskim uvjetima ili po noći to izgleda pristojno.
Ali replay, izgled vozača, boje, nedeteljnost oko staze, ma sve je daleko ispod jedne razine pogotovo kada je ovo izašlo samo za PC i "next gen" konzole.
Manjak modova isto totalno odmaže ukupnom dojmu i stavlja igru u položaj koji odaje dojam, kako je ovo tek igra u build fazi.
No career mode. No season challenge. No rival system. No online co-op. No champions mode. No classic content. No split screen. No functional safety car. No motorhome. No paddock. No TV interviews...
Lista je preduga i tu stoji ogromna zamjerka Codemastersu.
Nebi to toliko bilo sve ni tragično, da nisam vidio kako izgleda DiRT Rally od istog developera, gdje sama igra, podrška oko iste i kvaliteta te mogućnosti u usporedbi s ovim su kao nebo i zemlja.
Ova igra zbog toga se nemože uvrstiti u simulaciju, upravo zbog te razlike u opcijama, fizici i količini detalja za prilagodbu čine razliku između simulacije kakva je DiRT i F1 2015 koji je simcade igra.
Mislim da niti jednom igrom u serijalu, nisu dogurali do one prave željene kvalitete. Uvijek je tu bilo previše propusta i mjesta za napredak, da bi se radilo o vrhunskoj igri.
Ocjene koje su bile visoke, u principu su bile takve zbog manjka konkurencije...