Valja igra, baš valja. Neke igre imaju milijun lokacija kako bi pokazale raznolikost, a ovdje se sve događa na jednom mjestu. Kao da neka ogromna divovska debela beba nosi malu kuću, hoda i s vremena na vrijeme tu kuću prodrma i okrene naopačke, a kuća puna čarolija, čudnih stvari i luđaka. Nekad kad igram Control kao da igram Čarobnjaka iz Oza + Alisu u zemlji čudesa pomiješanu s Alan Wakeom i Krugom. Da, takva je to igra.

Ima i mana - štuca često na PS4 Pro konzoli. Art i grafika su predivni, ali vrijeme je za nove konzole. Mogu misliti koliko dobro izgleda igra na PC-u s RTX-om. 

Ali, ne smeta ni to štucanje kad krene svirati Finski jazz, a oko tebe lete stvari i neprijatelji. Stvarno je atmosfera vrhunska, kao i dizajn Kuće. Sve se odvija na jednom mjestu, a opet nikad dosadno. I da, vrijedi tražiti side misije, samo su hebene. Ja uletio među neke manijake i dođem do bossa koji me pomeo kao kantu. Ovdje side misije baš imaju smisla i nagrađuju dosta. 

Za sada imam 2-3 side misije, ganjao sam nuklearno smeće ono, palio ga u kotlovnici  

Zaboravih napomenut da sam 3 puta uspio skočit na kutiju ili neki objekt i isti se zaštekao oko mene, pa sam trčao fino s kutijom oko dupeta.

Sada sam tek skužio da je ovo dostupno samo na EGS-u :(

4 dana kasnije

Malo sam bocio oko nagejmpley videe, i izgleda dosta dobro. Čak me na momente podsjeća na >Observer kada se prištekam u mozak mrtvaca pa hodam kroz zglitchane memorije. Iako nisam tip od Remedyjevihi gara, mogao bi učinit iznimku jeri pak.. PV69

Nećeš požaliti. Igra ima svojih problema, ali ne mogu opisati koliko je taj svijet dobro koncipiran. SCP je mala beba.

@ficolegend

Ne pomažeš s tim izjavama mojem novčaniku ;(

Objavio/la: @deadwalker

@ficolegend

Ne pomažeš s tim izjavama mojem novčaniku ;(

Strpi se mjesec i pol recimo, neka tehničke poteškoće koliko toliko ispeglaju (iako im je za QB trebalo podosta za neke probleme...). Tada će biti gušt, pogotovo iskusiti fluidnost borbe. Flipper je super rekao, ovo je igra koaj se mora pod prstima osjetiti, nije to toliko kul kad se gleda video kao kad se stvarno primi kontroler ili miš i tipkovnica i krene se levitirati, bacati stolove pune papirologije na opsjednuta trupla bivših zaštitara, kad se krene hvatati granate u zraku i lansirati natrag prema neprijatelju. Moram Uplay+ iskoristiti, a samo pisanje o ovome me tjera da opet igram... Da bar ima NG+.

Da se razumijemo, onih 85 s portala mi se čini stvarno opravdanom ocjenom, no za sam combat moram reći da je ponajbolji koji sam iskusio ove generacije. Nevjerojatno igriva igra.

7 mjeseci kasnije
10 mjeseci kasnije

Moram reći da je Control na PS5 vrhunska igra. Bio mi je i na PS4, ali sad toliko bolje radi da je prava milina opet igrat. Izgleda predivno s RTX-om i radi na stabilnih 30FPS-a. Isprobao sam i ovaj Performance mode i baš fluidno radi na 60FPS-a. Ja ću ipak igrati na grafičkom modeu jer baš predivno izgleda, a nije mi FPS problem jer sam prešao PS4 Pro verziju. Ovo je baš jako kvalitetna next-gen nadogradnja. Čak su dobro i DualSense implementirali - od hodanja gdje se "osjeti" podloga do otpora i osjećaja triggera kod pucanja.

Ja sam počeo jucer malo igrati na PS5 i super mi je igra. Odabrao sam Performance mode jer je mi je postalo jako tesko igrati igre u 30fpsa. Sad razumijem kad PC Mustard Race stalno trubi o tom famoznom fps-u u igrama...

Nije problem igrati u 30 frejma na konzoli pomoću kontrolera ako je zaključano i stabilno bez stutteringa..

pravednik probaj igrati igru tipa dmc, baya sekiro pa ces vidjeti dali je 60 fps nebitno i nije problem. igrao sam vanquish na pc u 60fps i na ps3 u 30, nebo i zemlja. normalno da nije bitan fps u igrama koje imaju mlak combat. nema to apsolutno nikakve veze sa kontrolerom, nego konzolasi nisu navikli na bolje, ali ti bi barem trebao znati pa mi je cudno kad izvalis ovako sta.

Uncharted i Tlou, Tomb Raider i ostali.
    Na taj tip sam mislio.

Naravno da je u Sekiru i ostalim gdje je vrijeme reakcije bitno 60 frejma dušu dalo. Zato ljudi zazivaju Bloodborne 60 fps patch.

Control game size na PS5 navodno 40% manji nego na XSX. Cca. 25 GB prema 40 GB.
    Kompresija zahvaljujući Krakenu. O čemu je i Cerny pričao na prezentaciji.
    Dobra vijest. Posebno s obzirom na malen SSD storage.
    Nadam se da će i ostali developeri to koristiti.

Performance mod all the way, nema više nazad 😀

Zašto mi je na PCu zaključan Ray Tracing?
    Znači napravio sam clean install drivera, windows update do kraja, force launcham dx12 verziju i opet mi je zaključan jer igra misli da nemam RTX grafičku.

Preko čega imaš igru?
    Moraš ekstenziju uraditi na shortcutu.

Ma dodam to sve i force launcham baš ControlDX12.exe

Jednostavno nema razloga da ne radi.