Dormin

Slican koncept regrutiranja likova dijele Chrono Cross sa 40+ igrivih likova koji vjerujem.da si odigrao, te Radiata Stories, PS2 naslov koji sadrzi ogroman broj igrivih likova kojem cak i Suikoden moze odati pocast.

Igram/učim curu, koja nije gamer da igra SNES klasike... Sad smo na Super Mario Worldu i ima izgubljenih 40+ života u cca 15 minuta... Ruke mi se znoje dok ju gledam...xD

Trebao si (trebala je) krenuti s nečim lakšim, tipa Super Mario Land 2 ili 3 za Gameboy, pa onda na malo zahtijevnije.

Ali ako tu počne gubiti živote... ništa, morat ćeš si naći drugu, spasa nema.

EDIT:
Igra se Pier Solar.
Za neupućene, igra je izašla 2010. za Sega Genesis konzolu (!!), ali je prije kojih godinu-dvije dobila i svoj HD tretman. Unatoč tome što je novija, ipak se može smatrati retro igrom zbog nekih svojih (nazovimo to tako) arhaičnih karakteristika/rješenja/štogod koja nas vraćaju u davnu mladost... nakon čega shvaćamo da stare igre i nisu bile baš tako dobre kao što nekad volim pričati.
Sve u svemu, ja uživam. Patch mi je dobro došao; sumnjam da bih imao živaca igrati bez encounter rate opcije (i tražio skrivena područja).

Trebao si (trebala je) krenuti s nečim lakšim, tipa Super Mario Land 2 ili 3 za Gameboy, pa onda na malo zahtijevnije.

Ali ako tu počne gubiti živote... ništa, morat ćeš si naći drugu, spasa nema.

EDIT:
Igra se Pier Solar.
Za neupućene, igra je izašla 2010. za Sega Genesis konzolu (!!), ali je prije kojih godinu-dvije dobila i svoj HD tretman. Unatoč tome što je novija, ipak se može smatrati retro igrom zbog nekih svojih (nazovimo to tako) arhaičnih karakteristika/rješenja/štogod koja nas vraćaju u davnu mladost... nakon čega shvaćamo da stare igre i nisu bile baš tako dobre kao što nekad volim pričati.
Sve u svemu, ja uživam. Patch mi je dobro došao; sumnjam da bih imao živaca igrati bez encounter rate opcije (i tražio skrivena područja).
Ovo je dobro, ja sam htjeo početi sa Controm za NES...:)

Nema veze, lako ja nongamericu naučim nešto novo i zanimljivo, a gejmerice su sve lude...
Nebi volio biti u vezi sa samim sobom...:)

Igram/učim curu, koja nije gamer da igra SNES klasike... Sad smo na Super Mario Worldu i ima izgubljenih 40+ života u cca 15 minuta... Ruke mi se znoje dok ju gledam...xD
Pazi da ne dobijes pedalu zbog Maria 

Dormin
Slican koncept regrutiranja likova dijele Chrono Cross sa 40+ igrivih likova koji vjerujem.da si odigrao, te Radiata Stories, PS2 naslov koji sadrzi ogroman broj igrivih likova kojem cak i Suikoden moze odati pocast.
Neodigrani Chrono Cross mi je jedan od grijehova s PS1 ere.  :
To bi bilo najbolje odigrati na emulatoru?
Bezveze pitam ionako necu imati kad odigrati.

I samog su me zuljali Suikodeni sad na popustu. Odigrao drugi dio na PS1. Ali sam se odgovorio.
Uzeo Valkyria Chronicles II (to ce se iduce probati). Jos se uzima Ys Seven, Oreshika i vjerojatno Disgaea 4 (nek se nade).

Igra se Sly1.

Chaky
Disgaea 4 za PS3 ili Vitu? Bolje ako je PS3 verzija; rjeđi su trofeji na PSNprofiles.
Tu ćeš se grindati u postgame-u...
*pretpostavljam da je Vita kad si već uzeo V. Chronicles 2, a to je PSP igra*
Skinuo ja za svoj PPSSPP, ali nikako da pokrenem.

Odi na Youtube, ukucaj Chrono Cross OST, uživaj. Predivan soundtrack, jedan od najboljih u RPG-ima ikad.
Što se sam igre tiče, ja ti ju nikad nebih preporučio. Ali, ako već moraš kupiti, uzmi sa Store-a. Ali mislim da ćeš morati na US store, da ga na EU nema.

EDIT:
I jedan pro savjet: nemoj zanemariti Desco. Jest da je slaba kad ju dobiješ, i opčenito se čini kao smećarski lik, ali je killer u postgame-u.

Hvala Veigue.
Mislio sam uzeti Vita verziju, jer dolazi s svim dodacima i prakticnija mi je.
Kad je stigao PS4, PS3 je preseljen u ormar 

Ali sad ste me narajcali i na Suikoden III, pa cu morati izvuci PS3 iz ormara.

P.S. Mislim da imam Disgaeu 4 (PS3) neraspakiranu  8)

Chaky
Sto se tice Suikodena preporucam prva tri nasravka, s time da Suikoden 3 smatram.kao najboljim i najkvalitetnijim s duplo vise sati od prethodna dva sa epskom viteskom/fantasy pricom.

Chrono Cross bi ti toplo preporucio, te ga smatram obveznin gradivom old shool JRPG-om.

Vidim da spominjete Disgaeau, posto se radi o TRPG, preporucio bi Vandal Hearts, poprilicno tezak takticki naslov, te Fire Embleme sa GBA i Path of Radiance kojeg smatram najkvalitetnijim od serijala. Takoder probaj Suikoden Tactics. Prosjecno solidan takticki naslov. Dobra igrivost, ali.slaba prica i likovi.

Eto pa ti vidi sto te privlaci.

Ultimate Kratos
Hvala na preporukama.

Procitao sam u temi od Suikodena tvoje misljenje  :)
Suikoden 2 sam odigrao na PS1 pred dobrih 15.g. ako ne i vise (sta je vec toliko proslo) 
Slabo se sjecam icega osim glavnog lika i strateskih bitaka, sto mi se svidjelo, jer to nije imao niti jedan RPG koji sam tada igrao.
Dvorca i upgradea se uopce ne sjecam.  :(

Vandal Hearts mi je poznato. Sad ne znam zato, jer sam citao o njemu ili sam ga mozda i igrao.
Budem ga stavio na listu za nabavu.

GBA naslove, ne vjerujem da cu igrati, jer mi se ne da zezati s emulatorima.

Na lageru su FF Tactics, te grindi Rainbow Moon. Nije bas da nemam sta igrati  :)
Ali ste me zapalili u ovih par tema.  :*

Ako ti se igraju strategije, ili taktički RPG (koji god da je već naziv), probaj Tears to Tiara 2. Nema veze s jedinicom, tako da ne gubiš ništa po pitanju priče. Neću reći da je teška, ali... može biti izazovna.
Skupa jest, ali (koliko vidim) često bude na sniženjima, pa samo pripazi na to.

Vandal Hearts: Flames of Judgment je isto OK (igrao sam ju na X360, pa ju zato nemam u potpisu ), ali je prekratka i, za čru fanove SRPG-a, lagana.

Nema na ovoj generaciji toliko SRPG-a koliko ih je bilo ranije.

I da, ovo imam već neko vrijeme, ali nikako da pokrenem; baci oko:

http://youtu.be/3aq3xQInQbk

Navodno je igra teška u vražju mater.

Chaky
Ovisno kakav si gamer(tj. jesi li osrednji ili ekspert u taktickim.naslovima) Vandal Hearts onaj sa jedinice bi preporucio iznadprosjecnim igracima iz razloga sto je poprilicno zahtjevan naslov. Sjecam se da sam napisao i recenziju za VH iako ju moram malo urediti, ali nije na FFA.

Veigue
Od SRPG sa prosle generacije konzola padaju mi na pamet jos Enchanted Arms, svi Agaresti

Vjerujem da sam vise osrednji ili nize  8)

Od SRPG sa prosle generacije konzola padaju mi na pamet jos Enchanted Arms, svi Agaresti
...ah da, ova generacija je X1 i PS4. Ja još uvijek mislim na X360 i PS3.
Ma, cijela ta generacija je bila smeće po pitanju SRPG-a.

Enchanted Arms je... meh. Agarest (Generation of War) imam na Steam-u, ali nikako da ga pokrenem. Imam backlog za valjda naredne 2 godine.

Chaky Onda svakako Fire Embleme. Desetak minuta ti je potrebno za postavku emulatora te bi ti i toplo preporucio.Blazing Sword > Binding Blade > Sacred Stones, Redoslijed kvalitete koju bi ti preporucio.Takoder uskoro mozes ocekivati Chrono Cross recenziju jel sam na pragu prelaska ponovnog, te cu napisati sveobuhvatnu recenziju naslova, kako to obicno radim o svakoj igri (posebice JRPG).Veigue Agareste isto nisam igrao, ali nekako me ni ne privlaci taj sistem parenja izmedu gl. lika i djeva upitnih morala.

Valja li što Fire Emblem: Shadow Dragon? Imam ga na DS-u, no nisam još odigrao. Znam da je dobio dobre kritike, ali zanima me što znalci sa foruma misle.

To je onaj remake jedinice. Da, dobar je.

Samo nemoj napraviti glupost i koristiti Jagena!

Neznam koliko si upućen u Fire Emblem serijal - ne sjećam se da li sam ikad vidio da si spominjao tu igru - pa ako si početnik u tom odmah mala napomena. U svakom FE naslovu likovi imaju defaultnu klasu i advanced klasu koja se dobije kad isti dođe na određeni level (mislim da je uvijek level 20 u pitanju) ili, kod nekih story likova, na određenom chapteru. Stvar je u tome što u FE serijalu, za razliku od većine drugih SRPG igara, nemaš nikakve side misije ili optional područja na kojima možeš bildati likove; samo glavna priča i borba. Prvi FE, a ujedno i Shadow Dragon, daje ti na početku Jagena koji se čini kao jak lik (i jest, jer je advanced klasa), ali ako ga previše koristiš drugi likovi neće dobivati EXP i kasnije će igra postati teža; možda čak i nemoguća za završiti. Ne samo to, Jagen - iako jak - je zapravo i smeće od advanced likova, što ćeš kasnije i sam shvatiti.
Meni je Path of Radiance (za GameCube) bio prvi FE. I tu imaš jednog advanced lika na početku (Titania), nju sam previše koristio i... pa, možeš pogoditi kako je moj prvi prelazak završio. Neslavno.

Hvala na iscrpnom odgovoru, ali upoznat sam sa serijalom. Igrao sam preko emulatora The Sword of Flame i Sacred Stones za GBA te na GC-u Path of Radiance. Počeo sam i Radiant Dawn na Wiiju (fora mi je što možeš igrati kao Black Knight koji je naravno overpowered), ali nisam ga još završio.
Što se tiče Titanie iz PoR-a, također sam ju često koristio, ali sam pazio da mi se i drugi likovi razviju. Prvi (i jedini) prelazak mi je tako završio slavno.

Odigrao sam FE Blazing Sword, Binding Blade, Sacred Stones i Path of Radiance na.kojem imam 100 completion ration od 6-7 prelazaka. U skorije.vrijeme sam planirao i napisati guide koji bi pokrio 100 % hard izazov.

Slazem.se sa Veigue da ne koristite napredne.jedinice tipa Marcus i Titania jel vasi likovi time ne dobivaju exp. Ali se ne slazem.da nema bonus misuja, ima ih te su oznacene kao prethodni chapter te je dodan x, tipa 16x. Otkljucaju se posebnim uvjetima koje morate rjesiti u tom chapteru. (Odnosi se na baslove sa GBA posto u PoR dodatnih misija ipak nema dok ne predete igru.)

Gle, nema ih ni u rimejku (Shadow Dragon), tako da i nisam fulao baš.
*Iskreno, zbilja se ne sjećam da ih ima u GBA verzijama; hvala na ispravku*

Stvar je u tome što Shadow Dragon ima i Prologue (par misija) za koje se računa, ako ih ideš obavljati, da igraš easy. Svaka naredna težina je bez tog Prologue-a, lol.

Inače, nisam ni skužio do prije koji sat da je Vandal Hearts FoJ na sniženju (PS Store); 30 kuna samo. Uzeo, makar ju imam i na X360. Vrijedi toliko.