Dvije godine nakon Pro-a? Zar to nije malo prerano?

Dvije godine nakon Pro-a? Zar to nije malo prerano?
Ne.
Tada bi bilo 5 godina od izlaska PS4 što je sasvim ok i vratio bi se ciklus izlaska kao u prije PS3.

Ali ne vjerujem u 2018.
2019. je najbolji balans.

PlayStation 2 je izasao 5 godina i 3 mjeseca nakon PS1.

PlayStation 3 je izasao 6 godina i 8 mjeseci nakon PS2.

PlayStation 4 je izasao 7 godina nakon PS3.

Najbolje igre tek dolaze i nema smisla izdavat novu konzolu, RDR2, GTA 6, TES 6...sve sistem selleri..

God of War, Gran Turismo, FF VII Remake, Death Stranding,...

Materijala na bacanje, samo bi budala mogla najavit novu konzolu a ova bije ni usla u prime..

Druga polovica 2018. je sasvim izgledna. PS4 Pro je tek prijelazno rješenje za one koji žele više, dok je PS4 već dovoljno dugo da se već traži nasljednik. Hardverski je već ponuđen maksimum u velikoj većini naslova.

Ali od svega mene najviše zanima kakav će PS5 biti po pitanju BC-a za PS4 igre. Najizglednije je da ga zapravo opet neće ni biti, ako ne računamo remastere.

Meni to ne drzi vodu...npr. jedan Uncharted 4 je maksimum sta ps4 moze,eventualno TLOU 2 ce jos mrvicu bolji biti..i sad ce kao za 2 god izac nesto toliko bolje od toga da bi jednom unchartedu 4 trebao remaster...ma nema sanse..za ovu generaciju su se tresla brda pa se rodio mis..od sljedece sta ocekujem je stabilan framerate na vecim rezolucijama i to je to..ali nativnim 4K i stabilnih 30..sve ostalo su bajke

Minjamo konzole cesce nego pozadinu na pcu.

Hardverski je već ponuđen maksimum u velikoj većini naslova.
Daj, nemoj me zafrkavat. Mnogi bi se slozili s tim da trenutni vrh u grafici na PS4 drze Horizon i Uncharted 4, a Uncharted 4 je prva igra od Naughty Doga za PS4 (ako ne brojimo TLOU remaster) - to je isto kao da kazes da je prvi Uncharted bio vrhunac grafike za PS3.

Unch 4 nije maksimum PS4. ND uvijek gura i zato jesu genijalci. Pa ovaj DLC Lost Legacy ce izgledat bolje od Unch 4 po tome sta kaze marksman mrvicu bolje, a oni su poznati da uvijek jos vise srede svoj tech.

TLOU 2 vec sad ima najdetaljnije likove u citavoj sony grupaciji i vec su detaljniji likovi od unch 4 kako je druckman rekao. ND ce sigurno oduseviti s TLOU 2 ne samo po pitanju igre vec i jos vecem guranju granica. Mislim da ce nas TLOU 2 I Death Stranding oduseviti po tome sta moze base PS4.

Inace PS5 u 2018 nije za baciti.. sony je bar poznat da nastavlja raditi igre iako dolazi nova platforma, a PS4 ce itekako jos drmati kada mu dodatno snize cijenu iako ce biti PS5. zato i sumnjam da ce bit BC sto kaze zero jer oni i dalje planiraju zaradjivat na PS4 koji ce rulat s prodajom.

Pa pogledajte samo 2013. i izlazak PS4... Sony je te godine izbacio najvaznije igre od svojih najvaznijih studija. Imali smo TLOU, God od war Ascension, Beyond Two Souls i Gran Turismo 6. Dok je recimo MS sve odmah prebacivao na Xbox One. Ista stvar je bila i s PS3.... vec je izasla nova platforma a Sony je izbacio jednu od najvaznijih igara upravo za PS2 - God of war 2.

I recimo da je sad 2018. PS5, tko kaze da nece izdat konzolu novu iako imaju TLOU 2, Death Stranding, GOW novi itd za PS4... znaju oni sto rade, ako dolazi PS5 ne znaci da nece i dalje rasturat s prodajom PS4. Iako osobno vise smatram da dolazi 2019. Tj mora doci sigurno do tada.

Na kraju, opet mogu bacit remaster za PS5 te igre i dodatno zaradit.

nek oni lijepo bace backward compatibility.

BC ne daje pare tho. A i mora se nekako gurat PS Now.

heh, dat će BC kad kad/ako Microsoft preuzme primat na tržištu.

mozda predstavljanje koznole tamo krajem 2018 a tek prodaja sredinom 2019.... no kako god da bude svakako ce se kupit

Pa pogledajte samo 2013. i izlazak PS4... Sony je te godine izbacio najvaznije igre od svojih najvaznijih studija. Imali smo TLOU, God od war Ascension, Beyond Two Souls i Gran Turismo 6. Dok je recimo MS sve odmah prebacivao na Xbox One.
I, po meni, tu je Microsoft bio puno pametniji. Sony izbacio sve velikane na PS3 u godini kad je izasao PS4, i kad je izasao PS4, brojke za trojku su kolapsirale. I zbog toga je PS4 imao strasne launch igre u vidu Killzonea i Knacka (dobro, Killzone je odlicna fransiza, ali SF je podbacio, barem kod kriticara).

kaj se mene tice moze ps5 u 2019-toj i naravno da se mogu igrat igre sa ps4 :)