Retro tehnikalije
- Uređivano
Evo nekako na Božić,sjetim se kad sam kao mali snimao sve te divne filmove '90. Kako su se skupljale te vhs kazete jer je bilo more odličnih filmova.Većinom holywood mašinerija tih godina.
Sjetih se čak i imena videorekordera kojeg se danas ne može naći nigdje.Jedan je na njuškalu i košta 50 kn.Bogte,u ono vrijeme mi je vrijedio bar dva miliona. Matsuda moj :*
Uglavnom,čak se ni ime te japanske firme danas ne može naći na internetu.Ugaslo u zaborav ali mene još grije oko srca nakon 30-ak gorina.Hvala ti stari na svemu!
Kikiller kojeg se danas ne može naći
Može kod mene, još mi uvijek stoji ispod dvd rekordera. Linija Sonyjevih proizvoda. Doduše videorekorder nisam koristio jedno 7 g. a sigurno i više a dvd rekorder od onda kada se prešlo na digitalni sustav pa nisam više mogao programirat tv program unaprijed kao prije već onda kada pritisnem da se snima pa i to otišlo u zaborav ali svejedno mi stoji to dvoje Sineka na regalu.
Kakav je bio Windows CE na Dreamcastu
Vjerojatno smeće kao i ME / 2000. Marketinški potez sa skoro nikakvom korisnošću.
Ima netko neku od onih kineskih handheld konzola koje imaju sve moguće emulatore na sebi? Kako ste zadovoljni?
- Uređivano
danko-b Ja baš mislim na ovakve koje imaju ekran.
https://anbernic.com/products/rg35xx-plus
Na ovu sam naletio npr.
@Brijac To su one jeftine konzole s fake igrama koje samo sliče na ove stare ili su real deal?
- Uređivano
Da, samo nisam siguran da su fake igre, Super Mario mi izgleda originalno, ostale igre su mi dosta nepoznate tj. ne bi mogao vidjeti razliku ako su fake tako da ne znam.
Ovo što si ti našao je po svemu što sam prije istraživao jedna od najboljih konzola tog tipa pa vjerujem da ne možeš s time pogriješiti.
CTA je izašao 1977 i pripada prvoj generaciji igračih konzola. Triple forma kontrolera, za ono doba fenomenalno ostvarenje kad pogledamo za današnje prilike totalno neisplativo kada se dodatne kontrole zasebno kupuju.
Više različitih igara do max 4 isporučivale su se na jednom cartridgeu (uložak). Izašla su svega 4 takva uloška. Otprilike 14 videoigara za tu konzolu.
Sam dizajn konzole uključuje dakle volan sa pripadajućim kontrolama za simulaciju vožnje, svijetleći pištolj za pucačine te dvije palice za arkadne igre.
Prirasla mi srčeku ta lijepa konzolica.