voltriz kažeš završio si Personu 5 i oduševio si se, ali te sad za promjenu zanima kako RPG izgleda iz ugla europske RPG kreme. Pošteno.

Hhahah priznam kriv sam. Navukao me FicoLegend na WRPG, izopcen sam iz crkve Nediljkove

Samo se ti drži istočnoeuropskih igara, nema boljih atmosfera.

3 mjeseci kasnije

Samo da javim da je Witcher davno zavrsen kao i Wither 2 ali Roche's path. Poceo sam i Iorveth's path ali sam napravio dugu pauzu pa ne znam kada to zavrsit.

6 mjeseci kasnije

voltriz i kako napreduje witchering? imao si fore pola godine

2 godine kasnije
3 godine kasnije

@Fico naisao sam na jedan zgodan komentar i slazem se s njim sto bi trebalo zadrzati u remakeu:

- the alchemy system

- the skill tree

- the different combat styles

- the grim atmosphere

- the possibility to have a neutral path

- the night/day cycles for the creatures and encounters

- the minimalist inventory and craft system

8 dana kasnije

chono Ovaj remake je super prilika da naprave linearniju avanturu u duhu detektivskih istraga jedinice. Nešto u stilu Deus Exa gdje imamo hub u kojem se sve dešava. Atmosferu zadržati netaknutom će biti najveći izazov. Jedinica ima jednu od najboljih atmosfera u nekoj igri ikada.

Prvi Witcher i S.T.A.L.K.E.R. su labuđi pjev zlatnog doba PC gaminga kad je platforma stvarno nudila masu dublja i razrađenija iskustva od bilo čega drugog u industriji.

Neopisivo mi je drago kaj su obje igre iz malih istočnoeuropskih studija, a ne od AAA izdavača.

chono

Da. Od tad konzole poprilično uvjerljivo preuzimaju fokus industrije, a i postaju dovoljno jake da vrte iste igre kao na PCu umjesto kompletno drugačije inferiornije portove.

Od tada do danas punokrvne PC ekskluzive koje iskorištavaju puni potencijal platforme, na samo tehnički nego i dizajnom, možeš nabrojat na prste.

wooddiebone imas pravo, malo sam proguglao 2007. godinu i stvarno ima dragulja. Ako uzmemo "doba", onda se do te 2007. u potpunosti slazem.

Sto kazes na remake Witchera?

chono

Veselim se pošto sam ga završio jako davno zadnji put tak da se ni ne sjećam glavnine igre nego samo flasheva.

Ne vjerujem da će raditi 1:1 remake, kao ni da će combat ostat isti, ali volio bi da zadrže bar ideju sa više stanceova i da malo uspore stvar u odnosu na trojku i naprave borbu metodičnom.

Više Fallen Ordera, a manje Batman Arkham dodgeanja i rollanja.

STALKER je poprilično jednostavna igra. Da je engine bolji, odnosno da su imali više resursa bez problema bi je vrtili na konzoli.

Heat vise je faktora zasto ne Stalker na konzoli u ono doba. Prvi je Ray engine, drugi je inventory, treci su kontrole (prone, low prone, nosenje leseva i leanovi…), te cetvrti je vrsta igraca, jer ja i Woodie smo primjerice zivjeli Stalker. Dodes na vatru i jedes parizer i cekas jutro. Cisti HC

A dobro to smo svi čekali jutro ispred red foresta jer je noću bila neprohodna 😃

Š5to se tiče PC ekskluziva koje koriste PC kao platformu konstantno izlaze takvi naslovi.. TW serijal. Tarkov, ARMA-a itd.