Geraltovo putovanje započelo je još sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća kada je Andrzej Sapkowski, poljski pisac, predstavio bjelokosog heroja koji će gotovo 40 godina kasnije obilježiti gaming industriju. 2007. godina označila je početak jednog novog ambicioznog studija. CD Projekt RED izdao je hit role playing igru The Witcher, RPG koji je pokrenuo jednu predivnu priču današnjeg gaminga

1270. godina - Kaer Morhen. Noćna mora svakog čudovišta panično bježi pred apokaliptičnim jahačima Wild Hunta. Geralt, najpoznatiji vještac sjevernih kraljevstva gubi svijest i budi se u napuštenoj utvrdi, okružen svojim najbližim prijateljima. Amnezija je samo jedan od problema s kojima se Geralt susreće. Ubrzo nakon što se oporavio, Kaer Morhen napada zločinačka organizacija poznata pod nazivom Salamandra. Predvođena mističnim Azar Javedom i okrutnim Profesorom, Salamandra uspješno krade tajne formule mutacije te ubija najmlađeg pripadnika Geraltovog reda. Ovako kreće napeta avantura potrage i osvete koja je tek početak nezaboravne avanture u svijetu Witchera.

Datum izlaska: 26. listopada 2007. (Enhanced Edition - 16. rujna 2008.)
Platforme: PC
Developer: CD Projekt RED
Izdavač: Atari; CD Projekt RED

Nepravda ispravljena.: ) Odigrao Enhanced Edition prije par godina. Ne, ovo nije zastarjelo. Svaki element igre se i dalje odlično drži, čak bih rekao da je jednostavniji gameplay prednost kako je igra postajala starija. Naravno, to ne znači da nije izazovan. Priča i likovi su najjači segmenti ove igre. Ovo je i dalje jako bitna igra za bolje upoznati neke likove poput Shani, Triss, Lady of Lake i Thalera (on me baš oduševio u W1 ). Njihova ponovna pojava u W3 samim time puno više dobiva na težini.: )

Slažem se. Koliko god pristupačna trojka bila, jednostavno ju ne bih doživio na isti način da nisam odigrao prethodne nastavke. Uz to, Codex prvog Witchera odlično je napisan i daje interesantne informacije o svijetu u kojem se radnja zbiva. Stvarno se isplati odigrati ovaj dragulj, isto kao i dvojku te trojku. Trilogija zajedno čini neponovljivo iskustvo.

Bome. Codex je ogroman i tek nakon što se sagledaju sva tri nastavka, vidi se da su to bili dugoročno postavljeni temelji i da je dobar dio likova doista bitan. Još kad tome dodamo prenošenje sačuvanih pozicija...

Ima kakav kvalitetan mod za kontroler?

Bome. Codex je ogroman i tek nakon što se sagledaju sva tri nastavka, vidi se da su to bili dugoročno postavljeni temelji i da je dobar dio likova doista bitan. Još kad tome dodamo prenošenje sačuvanih pozicija...
Apsolutno. Kemija između likova ostvari puni potencijal kada se pređe trilogija. Isto kao i kod Mass Effecta, postoji ta razlika između tri natavka i jednog nastavka.

Ima kakav kvalitetan mod za kontroler?
Savjetujem ti da ovdje baciš pogled - http://www.nexusmods.com/witcher/?
Ima  search opcija. Nisam direktno za neki kontroler mod lijepio link jer nemam iskustva s takvim modovima pa ne znam ni sam što valja. No ako ima neki mod, onda ćeš ga naći na Nexusu.

Iako, još ti više savjetujem da igraš s tipkovnicom i mišem jer način igre stvarno nije zamišljen za kontroler i mislim da bi se čovjek puno mučio s urpavljanjem inventoryjem i s borbom koja ne zahtjeva toliko reflekse koliko zahtjeva pametno prebacivanje napada s neprijatelja na neprijatelja. Nešto što je stvarno teško izvedivo s kontrolerom.

Onaj tko nije odigrao sva 3 nastavka, vec samo zadnji nije na pravi nacin dozivio igru. Kao sto FicoLegend kaze, tek onda osjetis kemiju izmedu likova, a jedinica to ostvaruje odlicno. Zato i kazem da mi je Witcher 3 ostavio dojam najbolje igre ikad odigrane, a ta slika ne bi bila takva da nisam odigrao jedinicu i dvojku.

Nacin na koji je CDPR sve to slozio, s jakim temeljima u jedinici, je jednostavno impresivan!

ikral kani se kontrolera u ovoj igri, samo ces nabiti frustracije. Igra ima mogucnost pauziranja combata cak i u OTS modu igranja. Primjerice u real timeu izvodis napade, ali za popit potion ili prebaciti na drugi mac, ili sign, moras drzati SHIFT kako bi izvukao strelicu i napravio tu akciju. Zamisli sad to radit s kontrolerom...

Zato i pitam, probao sam neki program i odustao. Mozda naprave remake s punom podrskom, stvarno ne zelim igrati tipkovnicom.

Nema ti nekih problema s tipkovnicom, jer imas onaj klasicni 8 smjerova nacin kretanja. WASD i to je to. Dvostruki pritisak na jednu od WASD tipki u combat stanceu za evade, a lijevi i desni klik misa za attack i block ili za sign. Jednostavnije od toga nemze. Kontroler bi bio samoubojstvo za takav gameplay.

E to FicoLegend imas pivu za temu 

Ma igra rastura atmosferom, bas sam (koristicu spojlere jer znam da ima ljudi koji ovo nisu jos presli  poput mog frenda koji krece igrat pa eto)spasio onu vjesticu Abigail juce, a lagana mi je odluka bila da ju spasim jer Reverend, Mikul, Odo i Haren su bolesnici teski, a i ostali seljani nisu bolji. Bas ono zatucane seljacine pa sam odabrao manje zlo. Atmosfera u igri rastura i zbilja je preporuka odigrat i 1 i 2 prije trojke zbog likova najvise. Dobro se igra i danas drzi iako sam imao problema nesto mi ekran bude crn kad izlazim iz igre, al isam rijesio problem i sad uzivam igrajuci.

E to FicoLegend imas pivu za temu 

Ma igra rastura atmosferom, bas sam (koristicu spojlere jer znam da ima ljudi koji ovo nisu jos presli  poput mog frenda koji krece igrat pa eto)spasio onu vjesticu Abigail juce, a lagana mi je odluka bila da ju spasim jer Reverend, Mikul, Odo i Haren su bolesnici teski, a i ostali seljani nisu bolji. Bas ono zatucane seljacine pa sam odabrao manje zlo. Atmosfera u igri rastura i zbilja je preporuka odigrat i 1 i 2 prije trojke zbog likova najvise. Dobro se igra i danas drzi iako sam imao problema nesto mi ekran bude crn kad izlazim iz igre, al isam rijesio problem i sad uzivam igrajuci.
Siguran si da si odabrao manje zlo? Ima puno hintova o tome da ih je ona potaknula na sve šta su napravili, možda čak i kontrolirala da ih naprave.

Ima indikacija da je ona potaknula, najvise kod Odoa da ubije brata, ali s druge strane spasila je djecaka i brinula se o njemu. isto tako nabacivala se Geraltu u razmjenu da je spasi, tako da zapravo nitko nezna tko je kriv. Ali cinjenica je da nakon sto joj Geralt postedi zivot, seljaci svejedno napadnu i moras ih ubiti.

Postoje indikacije, da, ali iskreno, kad sagledam situaciju, ne vjerujem da im je to napravila. Svi redom su već bili pokvareni, pohlepni i bahati. Tim više što je čitavo selo predvođeno ludim svećenikom koji je sve koji ga nisu slijedili prozivao utjelovljenjem zla. Meni je bila jednostavna odluka.

Jednog dana ću krenut otpočetka cijeli serijal ali ovaj put sa totalnim asshole Geraltom. I sve karte ću skupit.

Ovaj Swamp mi je bas jeben, sjecam se da mi u prvom prelasku nije slela ta regija, ali sad mi je predobra.

Ovaj Swamp mi je bas jeben, sjecam se da mi u prvom prelasku nije slela ta regija, ali sad mi je predobra.
Nije ni meni, dobri dijelom zbog neiskustva s RPG-evima. KAd sam ga prvi put zaigrao, doseg RPG-a su mi bili Mass Effect 2 i Dragon Age: Origins.

Ljudi obično ne vole močvaru jer zahtjeva pametno trošenje XP bodova, jednom kada se na to pripazi, igra postane čisti gušt od početka do kraja.

Sjecam se da sam tu ginuo ko lud u prvom prohodu, a sad ih rokam ko iz sale. Inace zbilja mi je drago sto ponovo igram jer sam pol toga zaboravio

Prvi Witcher je jedna od onih igara koje se moraju barem dva puta preći. Prvi put da ju upoznaš. Drugi put da ju doživiš.

Zaboravio sam koliko je tesko skupiti lovu u jedinici. Oci me bole od Dice pokera, a tesko zaradenih 5000 orena sam spickao na novi armor.

Čitam vaše komentare i čovjek odmah dobije volju za još jedan prelazak. Iako sam jedinicu odigrao mislim jedno 4 puta.

I da, lova. Dobro da nisam Shani prokockao za novi armor.