proizvođač: Capcom
platforme: 3DS / Wii U
žanr: Action semiRPG
remastered verzija Monster Huntera 3 za Wii.
Ahahaha kakva igra XD
Svaki put kad sam gledao gameplay, činilo mi se kao totalna glupost...clunky, usporene kontrole i sama premisa ubijanja čudovišta...bez veze jel? I onda jedan dan skužim da svi pričaju da je igra zapravo super i kako je combat full full sličan Dark Soulsu...Ok, I'll bite, odem i kupim...Kad ono, kakvo razočaranje!!! Kontrole su stvarno clunky as shit, farmanje materijala izgleda očajno, collision detection u animaciji skupljanja 0 bodova...Mapa je podijeljena na sitne odjeljke kao u Dino Crisisu 2(Monster Huntera također radi Capcom), ali nije baš presmisleno povezana i nema nekakav sadržaj osim farmanja tih materijala i borbe protiv nekih tamo bezopasnih dinosaura biljojeda i onih malih mesojeda koji jedu muhe. Gledam i ne vjerujem kakva je to glupost od igre, i kažem sam sebi, znao sam, pa vidio sam i prije kako to izgleda...
A onda sam skužio questove, i čim sam ušao u jedan, odmah borba protiv velikog bossa...skužim roll - skoro isto ko u Souls igrama...napadi oružjem odjednom ne izgledaju tako clunky, već skužim da imaju startup i cooldown...combat stvarno je jako jako sličan Dark Soulsovom, a usudio bih se reći čak i bolji...no, vidio sam tek 2 ta velika monstera do sad, ali napadi im već pariraju Souls bossevima....no ovi nemaju health bar nego moraš gledat kako se ponašaju, dal im ide pjena na usta recimo...onda se žele najest, pa me jedan od ta 2 koja sam vidio, veliki oklopljeni honeybadger, srušio na pod, uhvatio me u klinč i ukrao mi med iz inventorya i onda mi ga počeo jest...Pa sam mu, dok je jeo taj med, razbio prednji dio oklopa jer sam ga udario baš po tom mjestu jedno 3-4-5 puta...bježao mi je isto svuda po mapi, jednom sam ga čak ulovio na spavanju i kad sam ga probudio bio je full ljut i extra agresivan...na kraju sam si potrošio sve potione iz inventorya, i ipak me uspio ubit 3 puta te sam tako failao taj quest...btw da, u Monsteru isto ko ni u Soulsu nema pauze tako da se i tu sve selekcije i kopanja po inventoryu događaju u real tajmu, pa su borbe isto full napete...
Igra počne nezgrapno s tim clunky kretnjama, lošijom grafikom i skupljanjem resursa koje izgleda baš sporo i užasno, ali jednom kad se kugla snijega malo zakotrlja, skužit ćete da je MH3U jedna hc igra za malo ozbiljnije igrače...ali treba reći da je priča nikakva i svi questovi se temelje na borbi protiv ogromnih boss monstera bez kojih bi MH bio bezvezni isprazni text chat mmo
edit: sad su mi, nakon tog boss fighta, spore kretnje lika počele izgledat zapravo full dobro i dorađeno