Iz moje perspektive, nema smisla. Jer po tom kriteriju se onda mogu uzeti bilo kakva natjecanja koja traže neku mentalnu spremnost (ajmo' ne razglabati što to točno znači :) ) i treninge za dostizanje iste, a nekako su mi OI uvijek bile natjecanje u fizičkoj spremi i izdržljivosti.
Slažem se s ovim. Jednostavno ne mogu zamisliti Olimpijske igre gdje se za zlatnu medalju igra LoL ili CS. Olimpijske igre su posebne radi svoje povijesti i tradicije, velika većina sportova na Olimpijskim igrama zahtijeva mentalne i fizičke sposobnosti i spremnost s kojom se e-sportovi ne mogu usporediti IMO.
Mozete li vi zamisliti naseg komentatora kako prenosi jedan takav dogadaj? Ili Ćosića kako zbunjeno gleda o cemu se tu radi?
Zamišljam Ćosića kako u svom stilu vrišti u mikrofon: PENTAKILL! PENTAKILL! GOTOVO JE, POZLATILI TI SE PRSTI MAJSTORE!
Koliko sam vidio velika vecina najuspjesnijih e-sport igraca na svijetu su dobro atletski građeni i "održavani". Da bi se bilo najboljim na tom nivou moras radit i na fizickoj spremi.
Ne slažem se baš s ovim. Ja sam prije par godina zaluđeno pratio LoL natjecanja i ekipe koje igraju, u vrijeme kad je ruski Gambit Gaming žario i palio scenom. Oni izgledaju ili premršavo ili predebelo, a ako otprilike imaju normalan izgled to je zato jer su još uvijek tinejdžeri. Pro igrači (za LoL pričam, ali vjerojatno se i za druge igre ne razlikuje) obično iznajme kuću u kojoj skupa žive, jedu pizdarije, piju energetska pića(plaćeni su da ih reklamiraju), i u prosjeku oko 8 sati dnevno igraju igru. Nakon igranja sa "trenerom" gledaju snimke i raspravljaju o strategijama. Kasnije rijetko koji igrač od njih se hvata fizičkog vježbanja (sjećam se samo jednog lika koji je bio fino nabildan) te njihov fizičkih izgled i fizičku spremnost ne mogu staviti u isti koš sa osobom koja se bavi pravim sportom.
Još jedna stvar u kojoj se sport i e-sport razlikuju su moguće ozljede. Od kakvih su ozljeda e-sports igrači u opasnosti? Zglob? Sindrom karpalnog tunela? Opet neusporedivo sa pravim sportovima.
Kao veliki fan esportsa kojeg pratim jos od cs 1.6 moram rec da esports nema kaj tražit na olimpijadi. Iako će bit na azijskim igrama od 2020(bas je neki dan izašla ta vijest). Ne zato jer ga smatram manje zahtjevnim etc ,nego zazo kaj esports treba ostat za sebe jer mu tak ide itekako dobro.
I s ovim se slažem. Super je gledati kako popularnost e-sportova raste. Naravno, boli ona stvar velike klubove za e-sport, onu su tu jer se jako velika lova vrti preko reklama, sponzorstava i sličnog. Marketinški potencijal je ogroman i jako dobro ga se koristi. E-sport neka ostane e-sport i neka se ne miješa sa pravim sportovima. Jednostavno za to nema potrebe.