Prešao sam igru. 18 sati mi je trebalo. Survivor težina je po meni savršeno pogođena. Moraš biti stalno na oprezu, koristiti što više stealth, pametno trošiti metke, materijale i upgradeove. A opet nije brutalno teško gdje ćeš se mučiti sa svakim encounterom. Makar ih je bilo par jako teških koje sam ponavaljao više puta.
Što se same igre tiče, ne trebam se ponavljat, ali jasno je zašto je jedna od najboljih ikad. Više manje sve tip top. Od malih zamjerki imam samo na tehničku stranu kad tu i tamo bude neki clipping, te Ellie i ostali NPC-ovi iz družine znaju doslovno protrčat pored neprijatelja bez da ih ovi skuže. Ali ništa strašno (vjerojatno je to riješeno u Remakeu za PS5, ja sam igrao Remastered verziju). Ovo mi je bio treći prelazak (ako bi gledali i NG+, onda i 5.), a sigurno ću još jednom preći igru u budućnosti na Grounded da napokon i to iskusimo.
A sad se bacam na TLOU 2, ovaj put krećem sa Grounded. Priča će biti kontroverzna, ali me zanima jel se gameplay još uvijek drži na najvišoj razini 5 godina kasnije.