Proizvođač: Digital Reality & Grasshopper Manufacture
Izdavač: *ima ih više*
Producent: Goichi Suda
Glazba: Akira Yamaoka
Žanr: shoot 'em up
Platforme: Xbox 360, PC, PlayStation 3, PlayStation Vita, iOS, Ouya
Datum izlaska: 21.03.2012. X360 verzija (PS3 i PC verzije kasnije te godine, a ovo ostalo... kog briga?)
http://www.youtube.com/watch?v=6q0X7Ae2bO0
Prvobitno najavljeno kao X360 ekskluziva, ovo remek djelo je - kao što i vidite u uvodu - izašlo i za neke druge platforme. Sine Mora je shoot 'em up, žanr inače prilično popularan u Japanu. Kod nas nešto teže budući da smo po defultu lošiji igrači, što za sobom povlači pitanje zašto neke igre (tipa MGS3) imaju EU 'težak' mod.
Koliko je sama igra teška po pitanju trofeja dovoljno govori činjenica da je average completion - prema PSNprofiles - svega 5% za PS3 i Vita verzije. Dodše, ja znam i neke ljude koji su jedva završili i prvu stazu, pa me takvo što ne čudi.
Sam story mode je podijeljen na nekoliko ''dijelova'' (neznam kako da to drugačije opišem) te ćete do samog kraja igre 'odvrtiti' sve likove i uživati u priči koju, da budem iskren, ja uopće ne razumijem. K tome, likovi govore na mađarskom, što je dodatni minus.
Na Steamu je često na sniženju te se može ugrabiti za mizernih 2 eura, a da toliko vrijedi... vrijedi. Stoga, kanite se dječjih igri kao što su Resogun i kupite ovu pravu mušku kojom ćete, nesumnjivo, zadiviti sve pripadnice ljepšeg spola kada (i ako) uspijete osvojiti sve ačivmente/trofeje.
Sine Mora
Nemoj prcati jadnog čovjeka, jedva je završio prologue.
Morao bih upaliti PC verziju. Zadnji put kad sa pogledao, bio sam 186. na leaderboard-u. Od, naravno, nekoliko desetaka tisuća igrača.
Challenge accepted :
Rivajv teme!
Izašla je nova verzija ove legendarne igre za PS4, Xbox One i Switch konzole te PC.
Prve minute:
https://www.youtube.com/watch?v=5jUVM_CyjUY
Vidim da su stavili engleski jezik. (Što je falilo mađarskom?)
I? Je li nabavio tko? Igra li se?
EDIT:
Razlike između verzija iliti što je to EX donio (bezobrazno pokradoh sa Steam stranice):
- 16 Aspect ratio (instead of 16 which is still an option)
- Full English Voice Overs (Original Hungarian ones are still available as an option)
- Local co-op for up to 2 players in Story mode
- 3 New versus modes: Race, Tanks, Dodgeball
- New challenge levels (glavni razlog zašto ću kupiti igru, opet)
- Improved Rendering
- Native 4k at 60 FPS
Vidim da su stavili engleski jezik. (Što je falilo mađarskom?)Nista. Osim sto sam mislio da pricaju Alineski, dok nisam procitao da je Madarski :
Igram Vita verziju.