Nope, nisu imali planova za port ni čim su postigli kickstarter cilj za prvi dio, a sada se već ozbiljno priča o nastavku ( ne skrivaju da ga žele napraviti, nakon što izađe druga ekspanzija za PoE izvjesno da će uslijediti najava). Kako stvari stoje, u Obsidianu su praktički požalili i što su igru izdali na Linuxu zbog neiskustva na toj platformi, a udio igrača je oko 2%.

Što se tiče konzola, ovo im je trenutan stav:

Finally, in spite of the other Kickstarter console ports, Obsidian isn't interested in bringing the game to consoles. However, they have experimented with the Steam controller and tablets as input methods, and will look at them in the future.
Jednostavno, u Obsidianu su sretni da rade bez dizajnerskih kompromisa i njihova platforma odabira je PC/Mac/Linux.

Šteta, mislim da se ti old skul cRPG-evi mogu bez beda igrati na konzoli. Frend igra Wasteland 2 na plejki i kaže da je savršeno igrivo, jedino još postoje problemi s detekcijom objekata, no to će se riješiti kroz zakrpe.
Ako ništa drugo, postoji šansa za tablet verziju igre pa da prođem to na iPadu.

Kome god je sjeo ovakav storytelling i gameplay nek pogleda Shadowrun Dragonfall, izvrsna igra :)
Sve je više ovakvih igara što me nevjerojatno veseli
Da, i mislim da danas izlazi SwordCoast Legends isto, ista old school D&D rpg smjesten u forgotten realmsu.

Šteta, mislim da se ti old skul cRPG-evi mogu bez beda igrati na konzoli.
Hm, nisam baš siguran. Na PC-u sam čak i morao dizati veličinu fonta jer je sve presitno ( ok, ne vidim dobro, ali svejedno nije ugodno iz blizine na 22" monitoru), a teksta ima stvarno mnogo, pogotovo knjige i osobne priče kickstarterovaca, ako netko ima volje čitati, dakako. Dalje, hrpa dijaloga nema voiceover, što znači još čitanja. Može se to donekle izbjeći s prilagodbom fonta i dodatnom sinkronizacijom, ali koliko je to ostvarivo, ne bih znao.

Isto tako, mikro menadžment i stalno klikanje u borbi je od presudne važnosti, pogotovo na većim težinama. A zumiranje je ograničeno. Nikako ne mogu zamsiliti ugodno igranje ovog naslova s kontrolerom. Pa samo castanje i tumačenje skillova primjerice druida i maga zahtijeva masu vremena i navike. Jer ih je onak...mali milijun, i svaki ima svoju svrhu, ovisno o neprijateljima...za što je opet potrebno čitati i bestiary.

Na sličnu kritiku sam nišao i za Wasteland 2 za konzole, no taj naslov mi se čini kudikamo lakšim za portanje zbog bolje pokrivenosti dijaloga s voiceoverom. Kad budem probao W2 na PC-u ( nedavno je izašla Directors Cut verzija), valjda ću biti pametniji. Pillars of Eternity je u svakom slučaju naslov koji vrijedi odigrati.: )

Slažem se, puno previše teksta i po meni prespora igra za joystick. Puno brže funkcionira tipkovnica + miš. Pogotovo kada uključimo spellove u igru i sve taktičke mogućnosti.
Font definitivno problem.
Wasteland isto nema puno voiceovera tako da i dalje vidim to kao problem za konzole, no uskoro ćemo saznati kako će to ispasti.
U svakom slučaju neizmjerno me veseli ovakav razvoj igara, Wastleand i PoE su mi bili stvarno odlična iskustva tako da me Kharnthebetrayer  jako razveselio spominjanjem Sword Coasta, odmah sam išao pogledati kakva je :)

Kad smo već kod sličnih igara, živo me zanima kako će i Divinity: Original Sin Enhanced Edition riješiti ove probleme.: )

Na sličnu kritiku sam nišao i za Wasteland 2 za konzole, no taj naslov mi se čini kudikamo lakšim za portanje zbog bolje pokrivenosti dijaloga s voiceoverom. Kad budem probao W2 na PC-u ( nedavno je izašla Directors Cut verzija), valjda ću biti pametniji. Pillars of Eternity je u svakom slučaju naslov koji vrijedi odigrati.: )
Voiceovera imaš možda 5% (ako!), velika većina igre je čitanje teksta (igrao sam na PC-u). Frend koji igra na plejci kaže da je sve ok napravljeno, jedino zeza malo detekcija objekata. Budem svakako si nabavio to pa javim dojmove.
Nezz, nije problem ovakve igre portati na konzole, ako može ići Divinity i Wasteland 2, moglo bi i ovo. Naravno, treba navikavanja na kontrolnu shemu, al' da se to riješiti. Mislio sam da Diablo 3 neće biti igriv na konzolama pa vidi vraga, neki kažu da je čak bolje iskustvo od onoga na PC-u. Doduše, to je akcijski RPG, no opet. I Inquisition koji je taktičkog usmjerenja, pokazao je da se tako nešto može izvesti, treba samo dobro složiti kameru što isti nažalost nije dobro napravio pa sam većinu igre proveo iz 3-rd perspektive.

Bit će ih više sada u Wasteland 2 GoTY verziji :) (koju jedva čekam...)

Jel u planu još ekspanzija za PoE?

WM part 2, pa onda PoE 2.

mjesec kasnije

Bila je jesenska rasprodaja na GoG-u pa uzeo u pola cijene champion izdanje za svoj laptop (odustao od čekanja eventualne konzolaške verzije). Testirao prije za svaki slučaj s piratskom verzijom, igra mi fino radi bez ikakvog usporavanja na full detaljima, divota.
Enikejs, prošao tutorial dio, obavio par questova, orgazmi od RPG-a. Takve igre me podsjete koliko su ovi moderni RPG-ovi prepuni klišeja i groznog pisanja.
Budem prije završio Batmana na plejci pa se onda bacam na ovo. Ne mogu zamisliti bolju zimu od druženja s ovakvim biseom

Ne kasniš ništa posebno dugo, a uostalom The White March - Part 2 stiže u siječnju sljedeće godine.: )

Fino, fino. Uzevši u obzir koliko mi treba za prelazak RPG-a takve skale, čeka me sigurno mjesec i pol dana druženja s igrom.
Nadam se da će sljedeći Obsidianov projekt biti novi Fallout spin-off, fakat rulaju sa svojim igrama.

2 mjeseci kasnije

Igra je odlična! Za sad mi se malo teško naviknut na drugačije nazive tipa nema strength nego je might, dobro Int je Int i Dex je Dex, a to mi je važno za mog wizija. Još se uhodavam sa buildovima, ali sa većim partyem sve polako dolazi na svoje mjesto

4 dana kasnije

Ok koji je level onaj zmaj na Level 5 nivou questa The Endless Paths? Moj party je sad većinom level 5 i u par pokušaja sam ga skoro ubio. Čini mi se da je ovaj dio još uvijek OP za moj level..

Hehe, to čak nije ni zmaj, već drake. Nisam naišao na informaciju za level, ali moj savjet ti je da ne forsiraš Endless Paths do samog kraja u prvom naletu (ionako ćeš se morati vraćati zbog odmora partyja). Na zadnjoj (15 razini) ti je Adra Dragon level 12. Čak i s full gear partyem računaj barem na par pokušaja, ako ne i desetak i više. Najteža borba u igri, to definitivno.

Da, skužio sam da je malo teže. Dobro sam i dogurao s tim levelom do tuda.  : Ništa idem dalje na main quest i tražit ostale, pa dovršit obnovu utvrde

mjesec kasnije

16.02. verzija 3.0

https://www.youtube.com/watch?v=UDzAtWt7Ssg

Op, nice za athletics/survival bonuse. Pitam se samo je li survival bonus za restanje stackable s bonusima koji daju krčme i odmorišta. Još malo i evo patcha i drugog dijela DLC-a.: )

11 dana kasnije

Drugi dio ekspanzije je vani - http://www.fair-for-all.com/index.php/vijesti/item/1234-pillars-of-eternity-the-white-march-part-2-je-u-prodaji

Bacam se na ovo čim dovršim Mad Maxa, osim ako nešto novo ne uleti.

Jel' to zadnji dio ekspanzije?
Ja čim završim GTA 5, posvetit ću se ovome u potpunosti.