Šteta, mislim da se ti old skul cRPG-evi mogu bez beda igrati na konzoli.
Hm, nisam baš siguran. Na PC-u sam čak i morao dizati veličinu fonta jer je sve presitno ( ok, ne vidim dobro, ali svejedno nije ugodno iz blizine na 22" monitoru), a teksta ima stvarno mnogo, pogotovo knjige i osobne priče kickstarterovaca, ako netko ima volje čitati, dakako. Dalje, hrpa dijaloga nema voiceover, što znači još čitanja. Može se to donekle izbjeći s prilagodbom fonta i dodatnom sinkronizacijom, ali koliko je to ostvarivo, ne bih znao.
Isto tako, mikro menadžment i stalno klikanje u borbi je od presudne važnosti, pogotovo na većim težinama. A zumiranje je ograničeno. Nikako ne mogu zamsiliti ugodno igranje ovog naslova s kontrolerom. Pa samo castanje i tumačenje skillova primjerice druida i maga zahtijeva masu vremena i navike. Jer ih je onak...mali milijun, i svaki ima svoju svrhu, ovisno o neprijateljima...za što je opet potrebno čitati i bestiary.
Na sličnu kritiku sam nišao i za Wasteland 2 za konzole, no taj naslov mi se čini kudikamo lakšim za portanje zbog bolje pokrivenosti dijaloga s voiceoverom. Kad budem probao W2 na PC-u ( nedavno je izašla Directors Cut verzija), valjda ću biti pametniji. Pillars of Eternity je u svakom slučaju naslov koji vrijedi odigrati.: )