IT: Welcome to Derry.
Srezo ju u 3 dana, obavezno gledanje navečer, u mraku. Nemrem baš reć da me nešto scimalo, ali ima more bolesnih / brutalnih / gadljivih scena, da se zapitaš koji bolestan mozak to izmisli i dal sam ja normalan što volim gledat tak nešto 😅. Cgi / efekti / bolesna uvjerljivost samog prikaza tih scena su na top razini.
U globalu sam jako zadovoljan, kvaliteta i zanimljivost se dižu sa svakom narednom epizodom (a započne odlično) i da nije blesavog / naivnog subplota sa vojskom i njihovim namjerama oko svega, dojam bi mi bio još drastično bolji. Ovako imamo devijaciju od događaja koji su opisani u knjizi i nije mi baš sjelo. Imaš predložak genijalnog pisca, zašto ić ujebat ono što ne moraš…
Također, to što mi je IT u samom vrhu pročitanih knjiga me malo koči sa ukupnim dojmom jer su događaji oko Black Spota tamo opisani vrhunski i imo sam jebena očekivanja oko ekranizacije toga. Ovdje su malo postupili po svome, držali se svog narativa oko kojeg su gradili događaje kroz sezonu i sama okosnica te epizode je tu, plus dodatno ispalo full emocionalno sa malim Richiem , ali u podsvijesti je da je moglo još mrvu bolje. Najbolje zanemarit ovu prethodnu rečenicu 😅, samo razmišljam naglas o jednom od meni najboljih dijelova u knjizi i mojih (pre)velikih očekivanja. Realno se radi o vrhunskoj epizodi, što i dokazuje ocjena na Imdb-u, tak da zajebi moja nepotrebna trkeljanja…
Glumci su mi jako jako dobri, full su pogodili i sa klincima i sa odraslima. Skarsgard je priča za sebe, čudo je što taj čovjek radi od svog lika i prikaza Pennywisea.
Povezivanje događaja iz prošlosti, pa i sa filmovima je odlično, vidi se da su ovome pristupili pametno i da žele izvuć maksimum iz lorea. Uvodna špica prikazuje praktički sve kulminacije ciklusa iz prijašnjih godina i sljedeće sezone budu sigurno fokusirane na događaje 27/54 godine prije ove sezone. Ne bih se žalio ni na proširenje događaja iz '89-te. S obzirom na vrhunsku zadnju scenu sezone, nije ni to nemoguće 😃.
U svakom slučaju baš čvrsta i topla preporuka da se pogleda. Definitivno nije razočaralo što mi je prokleto drago. I premda nije sam vrh, itekak je kvalitetno i vrijedno gledanja. Neke scene će definitivno ostati upamćene. Čeka se Sezona 02. 👌🤘