Pogledao prvu sezonu Primala i svidjela mi se. Radi se o animiranoj seriji koja prati lutanje pračovjeka i T-Rexa kroz divlji i primitivni svijet ispunjen različitim stvorenjima. Serija najviše inspiracije vuče iz starih fantasy časopisa i Konana, a glavne su joj odlike: odlično vizualno pripovijedanje (dijaloga ima samo u zadnjoj epizodi i nije na engleskom), brutalno nasilje te izvrsna animacija. Sezona završava cliffhangerom, ali druga sezona bi trebala izaći ove godine (što mi je ugodno iznenađenje pošto je Primal izašao 2019.-2020.-e te sam mislio da će imat samo jednu sezonu). Preporuka.
Osim toga, pogledao sam i prvu od pet sezona Search Party (serija je završila ove godine). Radi se o crnohumornoj seriji s elementima drame (više drame nego humora, IMO) o mladoj Newyorčanki koja sazna da joj je poznanica s faksa nestala te ju odluči pronaći na vlastitu ruku, pri čemu uključuje svog dečka i prijatelje (protiv njihove volje). Ono što mi seriju čini zanimljivom što su svi likovi disfunkcionalni te njihovo snalaženje u neobičnoj situaciji; glavna junakinja smatra da nema ništa važnog u životu te joj njena svojeglavost i impulzivnost tvori probleme gdje ih nema, dečko joj je pametan ali potpuno pasivan, itd. Prva sezona balansira između krimi i dramskih elemenata te su mi krimi elementi bili dovoljno zanimljivi da pogledam sezonu do kraja, a kraj sezone dovoljno zanimljiv da gledam dalje seriju. Epizode traju oko 20-ak minuta te su lagane za pogledati tako da je serija savršena za binge watch. Ostatak serije ću gledati naizmjence s drugim serijama.
P.S. Ako vas serija zanima, nemojte gledati trailer za nju jer dosta toga spoila.